Llazo Vangjeli, artisti monumental i Përmetit

Me rastin e 98-vjetorit të lindjes së Llazo Vangjelit, koreografit të famshëm dhe orkestrantit të talentuar përmetar.

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Qamil Prizreni, “Mjeshtri i Madh” i dritës

Prizreni konsiderohet si piktori i ngjyrave të ndezura. I akuareleve të bukura dhe kompozimeve të fuqishme.

Qazim Arifi, “Oscari” i skulpturës!

Qazim Arifi konsiderohet si “poeti i skulpturës”, nga kritiku me famë ndërkombëtare Vittorio Sgarbi.

Ksenofon Dilo, “kubisti” shqiptar!

Sot, ai mbushi 92 vjeç. Një karrierë e gjatë artistike, e shoqëruar me një krijimtari të bollshme.

Një jetë si mjek popullor!

87-vjeçari Shefqet Hysa shfrytëzon vetitë shëruese të bimëve

Minella Tanellari, ndër peizazhistët më të mirë shqiptarë!

Në peizazhet i tij binte në sy teknika “alla prima” e penelatave të ngjyrave dhe stili impresionist.

Marjana Eski, piktorja stiliste që ka veshur më të bukurat e Shqipërisë!

E diplomuar për grafikë në Universitetin e Arteve, në vitin 1973. Prej shumë vitesh jeton në Nju Jork, në SHBA

Agim Sulaj, piktori me 250 çmime ndërkombëtare!

Piktori dhe karikaturisti i famshëm vlonjat numëron deri tani 36 ekspozita personale.

Lirizmi i peizazheve të Pano Kondos

Piktori përmetar ka një këndvështrim idilik në mënyrën si ai e sheh natyrën.