Sadik Kaceli, peneli i artë!

Sadik Kaceli, si një artist multidimensional, i ka trajtuar të gjitha teknikat dhe gjinitë e pikturës

Qamil Prizreni, “Mjeshtri i Madh” i dritës

Prizreni konsiderohet si piktori i ngjyrave të ndezura. I akuareleve të bukura dhe kompozimeve të fuqishme.

Avni Delvina, “Van Goghu” shqiptar

Piktori i njohur shqiptar është shndërruar në një ambasador të artit modern në galeritë prestigjioze.

Lirizmi i peizazheve të Pano Kondos

Piktori përmetar ka një këndvështrim idilik në mënyrën si ai e sheh natyrën.

Dashamir Gurabardhi, piktori shijakas me emër edhe në SHBA

Fragment nga libri i Nikolla Sudar: “Shijaku – ky oaz fisnikëre, atdhetarie dhe humanizmi”.

Helidon Haliti, në guidën e artit botëror “La Guía de Arte “LEONARDO”

“La Guia de Arte “LEONARDO” përfshin artistë të të gjitha stileve dhe tendencave.

Gazmend Freitag, piktori nga Kosova që bën art në Austri

Dashuria për figurat e rëndësishme të historisë dhe humanitetit shqiptar, ka bërë që piktori shqiptar nga Kosova, Gazmend Freitag, t’i përjetësojë ato në vizatimet e tij.

Helidon Haliti, Ambasadori Monumental i Artit

“Mjeshtri i Madh”, pedagogu Helidon Haliti është një piktor me famë ndërkombëtare dhe me shumë çmime

Akuarelet e Helidon Halitit: Vjeshta e Valbonës

Helidon Haliti pikturon me ngjyra të fuqishme duke krijuar vepra që rrezatojnë ngrohtësi shpirtërore

“Zaya”, piktori dibran pjesë e koleksionistëve me famë në SHBA, Francë dhe Angli

Veprat e Zaim Elezit çmohen për realizmin impresiv dhe ftues, si dhe për mjeshtrinë e realizimit.