Shqipëri-Francë, Gonxhja: Projekte strategjike në mirëpërgatitjen e Shqipërisë drejt BE

Ministri i Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit, Blendi Gonxhja, priti ambasadoren e Francës, Catherine Suard.


Ministri i Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit, Blendi Gonxhja priti në një takim pune ambasadoren e Francës në vendin tonë, Catherine Suard, shefin e Sektorit Rajonal Ekonomik për Ballkanin Perëndimor në Ambasadën franceze, Pierre Grandjouan dhe këshilltarin ekonomik të Ambasadës franceze, Thomas Menoret.

Gonxhja tha se gjatë takimit, diskutuan mbi marrëveshjen G2G dhe bashkëpunimet bilaterale, konkretisht për sektorët dhe programet që Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit duhet të angazhojë dhe grupet teknike të punës.

Marrëveshja qeveritare G2G ka si synim forcimin e lidhjeve ndërmjet dy shteteve dhe zbatimin e projekteve strategjike për zhvillim profesionial dhe teknologjik duke kontribuar në mirëpërgatitjen e Shqipërisë, si treg dhe si realitet ekonomik, për anëtarësimin në BE.

Ministri bëri të ditur se, bashkëpunimi ndërmjet dy vendeve ndër të tjera ka në fokus shërbimet publike, investimet, modernizimin e infrastrukturës, asistencën për zhvillimin e ekosistemit të inovacionit, qeverisjes elektronike, sigurisë kibernetike, si dhe optimizimin e burimeve njerëzore për të arritur standardet e Bashkimit Evropian.

“Kjo marrëveshje mbështet sjelljen e të gjithë kontributit të Francës në Shqipëri, me tërë kapacitetin dhe mundësitë, që ky shtet ka dhe ofron, për të nxitur zhvillimin ekonomik të vendit paralel me integrimin e tonë në Bashkimin Evropian”, u shpreh Gonxhja.

🇦🇱🤝🇫🇷 Në takimin e zhvilluar me ambasadoren Franceze Catherine Suard, Shefin e Sektorit Rajonal Ekonomik për Ballkanin…

Posted by Blendi Gonxhja on Sunday, June 23, 2024

Atentati ndaj Trump, Nikolla: Dhuna dhe demokracia janë të papajtueshme

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla reagoi sot atentatin ndaj ish-presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump.

Global 360

Biden dënon dhunën politike, pas atentatit kundër Trump

Presidenti i SHBA Joe Biden ka dënuar dhunën politike pas një sulmi në mitingun e ish-presidentit Donald Trump.

Diplovista

Bregu: Zero roaming me BE-në deri më 2027

Perspektiva e Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor nuk është më një proces datash, BE-ja po ndryshon, ndoshta duhet të ndryshohet…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Atentati ndaj Trump, Nikolla: Dhuna dhe demokracia janë të papajtueshme

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla reagoi sot atentatin ndaj ish-presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump.