Xi: Të forcohet përgjegjësia e misionit, të thellohen reformat e risitë dhe të rriten në mënyrë të gjithanshme aftësitë strategjike në fushat e reja

President i Kinës Xi Jinping vuri në dukje se zhvillimi i fushave të reja vjen në thelb nga inovacioni dhe zbatimi i shkencës dhe i teknologjisë


Xi Jinping, sekretari i përgjithshëm i Komitetit Qendror të PKK-së, president i Kinës dhe kryetar i Komisionit Qendror Ushtarak, theksoi në mbledhjen plenare të delegacionit të Ushtrisë Çlirimtare Popullore dhe të Forcave të Policisë së Armatosur në sesionin e dytë të Asamblesë së 14-të Kombëtare Popullore të enjten pasdite se aftësitë strategjike në fushat e reja janë një pjesë e rëndësishme e sistemit dhe aftësive strategjike kombëtare. Ato lidhen me zhvillimin cilësor të ekonomisë dhe shoqërisë kineze e me nismat e sigurisë kombëtare dhe të betejave ushtarake, dhe kanë rëndësi të madhe për promovimin e gjithanshëm të ndërtimit të një vendi të fortë e të përtëritjes kombëtare nëpërmjet modernizimit të stilit kinez. Sipas tij, duhet të forcohet përgjegjësia e misionit, të thellohen reformat e risitë dhe të rriten në mënyrë të gjithanshme aftësitë strategjike në fushat e reja.

“Që prej Kongresit të 18-të, ne kemi bashkërenduar zhvillimin e industrive të reja strategjike e të forcave të reja luftarake dhe kemi arritur një sërë rezultatesh madhore. Pas Kongresit të 20-të, Komiteti Qendror i Partisë, duke u nisur nga perspektiva e përgjithshme e promovimit të zhvillimit me cilësi të lartë, propozoi qartë përshpejtimin e zhvillimit të forcave të reja prodhuese cilësore. Kjo ofron një mundësi të rrallë për ndërtimin e kapaciteteve strategjike në fushat e reja,” tha ai.

Xi Jinping-u theksoi gjithashtu nevojën për t’i dhënë përparësi zhvillimit dhe zbatimit të planeve të lidhura me krijimin e kapaciteteve strategjike në fushat e reja. Sipas tij, duhet të bashkërendohen përgatitjet për betejat ushtarake detare, mbrojtjen e të drejtave e interesave detare dhe zhvillimin e ekonomisë detare, të optimizohet konfigurimi hapësinor dhe të promovohet ndërtimi i sistemit hapësinor të Kinës, të ndërtohet një sistem i mbrojtjes së hapësirës kibernetike dhe të përmirësohet aftësia për të ruajtur sigurinë kibernetike kombëtare. Po ashtu, duhet të forcohet planifikimi dhe zbatimi i përgjithshëm i projekteve madhore të teknologjisë inteligjente dhe të forcohet zbatimi i rezultateve të përparuara.

Xi Jinping-u vuri në dukje po ashtu se zhvillimi i fushave të reja vjen në thelb nga inovacioni dhe zbatimi i shkencës dhe i teknologjisë. “Ne duhet të rrisim besimin tonë në inovacion, të nisemi nga realiteti, të promovojmë fuqishëm inovacionin e pavarur e origjinal dhe të nxitim rritjen e forcave të reja prodhuese cilësore për një efektivitet të ri luftarak cilësor,” u shpreh ai. (Çang Çuo)

Burimi: CRI.CN

Lexo më shumë nga

Lufta, te pragu?

Izraeli dhe Irani, në një rajon të nxehtë sic është Lindja e Mesme kanë njohur së bashku raporte komplekse me…

Global 360

Izraeli kërkon mbledhjen e Këshillit të Sigurimit pas sulmit të Iranit

Izraeli ka kërkuar që Këshilli i Sigurimit i OKB-së të mbajë një mbledhje urgjente sot për të dënuar sulmin e…

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lufta, te pragu?

Izraeli dhe Irani, në një rajon të nxehtë sic është Lindja e Mesme kanë njohur së bashku raporte komplekse me…

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

Lufta, te pragu?

Izraeli dhe Irani, në një rajon të nxehtë sic është Lindja e Mesme kanë njohur së bashku raporte komplekse me…