Marrëveshja me FAO-n, Denaj: 7.5 milionë dollarë për zgjidhje inovative në bujqësi

Ministrja e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Anila Denaj nënshkroi sot një marrëveshje kuadër me drejtuesin rajonal të FAO, Raimund Jehle.


Ministrja e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Anila Denaj nënshkroi sot një marrëveshje kuadër me drejtuesin rajonal të FAO, Raimund Jehle.

Ministrja Denaj bëri të ditur se marrëveshja kuadër mes Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural dhe FAO është e bazuar në një program, i cili deri në vitin 2026 do të mbështesë sektorin me 7.5 milionë dollarë, duke integruar në bujqësi zgjidhjet inovative që nxisin zhvillimin ekonomik të qëndrueshëm, të kujdesshëm me mjedisin dhe gjithëpërfshirës nga ana sociale në zonat rurale të vendit.

Ministrja Denaj theksoi se një nga kulturat që do të mbështetet është gështenja e Tropojës, me qëllim ndërtimin një marke gjeografike cilësie.

“Për kultivuesit e gështenjës në Tropojë do të nisim në terren zbatimin e një projekti me objektiv ndërtimin e një zinxhiri vlere funksional që prek të gjitha hapat si mbrojtja nga dëmtuesit, vjelja, ruajtja, përpunimi dhe tregtimi i gështenjës me qëllim ndërtimin një marke gjeografike cilësie”, u shpreh ministrja.

Ajo po ashtu foli për një plan të strukturuar për fuqizimin e tre produkteve të tjera thelbësore në zinxhirin e vlerës.

“Kemi një plan të strukturuar për fuqizimin e tre produkteve të tjera thelbësore në zinxhirin e vlerës: bimët medicinale në Delvinë, mjaltin në Dibër dhe shafranin në Shkodër. Jam besimplotë për rrugën që kemi përpara dhe besoj se, së bashku me FAO, do të ndërtojmë një të ardhme më të qëndrueshme për prodhuesit shqiptarë”, deklaroi ministrja Denaj. (ATSH)

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.

Global 360

SHBA, të burgosurit diplomohen në universitetet më të mira

Marrja e diplomës u mundëson të burgosurve të integrohen më lehtë në shoqëri pas kryerjes së dënimit

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

102-vjeçari që drejton shoqatën “Avni Rustemi” në Amerikë

102 herë që Vasil Malita ynë pret e përcjell shokë e miq, bashkatdhetarë të udhëve të atdheut e në emigracion.

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.