Romani “Rikthimi” i Entela Kasit, një rrëfim letrar me aromë poetike

Romani “Rikthimi” vjen si ripërmendje e një kohe të kaluar, që ne e kemi jetuar në mënyrë tronditëse


Nga Ahmet Prençi

Dy fjalë për “Rikthimin” e Entela Kasit

– Koha që jetojmë ka qenë dhe është e trazuar me momente shumë tronditëse.

Kjo periudhë na ka tejmbushur me ngjarje të mëdha dhe rrënqethëse. Shumë prej tyre flejnë në harresë.

Shkrimtarja dhe pëkthyesja, Entela Kasi

 

Romani “Rikthimi” vjen si ripërmendje e një kohe të kaluar, që ne e kemi jetuar në mënyrë tronditëse. Shkrimtarja Entela Kasi na shfaqet në këtë roman si një kronikane e ngjarjeve të rëndësishme.

 

Ajo na nxit me artin e bukur të të shkruarit, të sjellim në kujtesë ato momente fatale, tragjike dhe historike që kanë ndodhur në epokën tonë.

Teksti i romanit është një rrëfim letrar i mrekullueshëm. Janë ngjarje historike të para imët dhe të trajtuara bukur artistikisht. Autorja na paraqet mjeshtërisht një vëzhgim dhe analizë të mrekullueshme ngjarjesh dhe njerzish në rrafshin filozofik e njerëzor.

Ahmet Prençi

 

Një roman me personazhe, gjeografi dhe kultura të larmishme, i sjellë me një stil brilant. Episodet e krimeve të rënda kundër njerzve të pafajshëm, që përshkruhen në këtë libër, ndonse ndodhin në vende të ndryshme, me religjione të tjetërllojshme, lëndojnë njëlloj. Dhembin shumë.

“Rikthimi” përmban një gjuhë të pasur dhe të bukur. Lexohet me një frymë. Një prozë që nuk i mungon aroma poetike.

Ernesto Sabato shkruante se “ …Kjo jetë është një largim i vazhdueshëm”, ndaj lexojeni këtë roman për t’u rikthyer në kujtesën e gjërave të hidhura që s’duhet, por mund t’i kemi harruar.

Një foto me Yuri Kim!

Një portet i "pautorizuar" i Ambasadores Amerikane në Shqipëri, Yuri Kim.

Global 360

Ish-truproja i Putinit arrestohet për ryshfet

Hetuesit ushtarakë rusë nisën një rast penal kundër gjeneralmajorit, Vadim Dragomiretsky

 Loredan Bubani dhe autori i intervistës, Kliton Nesturi

Diplovista

Loredan Bubani, nga Bukureshti në Tiranë: Nermini, dashuria e jetës sime!

Intervistë e pabotuar me Loredan Bubanin. Njeriu i letrave shqipe, i cili u nda nga jeta disa ditë më parë

Gjeopolitika

Fushatat ruse të dezinformimit synojnë vendet në zhvillim

Në vend që të synojë Perëndimin si dikur, Rusia synon tashmë vendet afrikane, Azinë Juglindore dhe Amerikën Latine

OPED

Mbi etnonimin “shqiptar”, si një fenomen endemik në gjuhët europiane

Një përqasje krahasimore që nxjerr më në pah veçorinë e emërtimit „shqiptar“ në gjuhët europiane

Profil

Një foto me Yuri Kim!

Një portet i "pautorizuar" i Ambasadores Amerikane në Shqipëri, Yuri Kim.

Masmedia

“Media For All”: Gazetaria e pavarur ka rëndësi

Morën pjesë mbi 100 gazetarë dhe redaktorë nga i gjithë Ballkani Perëndimor, ekspertë rajonalë dhe ndërkombëtarë