Sadik Bejko, 80-vjetori i artë i shkrimtarit!

“Shtëpia Studio Kadare” dhe PEN Qendrat e Shqipërisë dhe Kosovës, organizuan një ceremoni mes miqsh dhe artistësh

Entela Kasi: Asgjë nuk është më ëmbël se dashuria!

Shkrimtarja, poetja dhe përkthyesja, Entela Kasi, Presidente e PEN Albania, vjen me poezi në Ditën e Shën Valentinit.

“Rikthimi”, një roman i skalitur me dashuri

“Rikthimi” -romani i shkrimtares Entela Kasi lidhet me kujtesën. Nëse ka përtejetë ajo është kujtesa.

Homazh për Hava Pinhas Cohen, poeten izraelite të dashuruar me Shqipërinë dhe Kosovën

Hava Pinhas Cohen (1955-2022) – Poetja e ndjerë, botuesja e njohur dhe lektorja e shkëlqyer arteve në Jerusalem

Romani “Rikthimi” i Entela Kasit, një rrëfim letrar me aromë poetike

Romani “Rikthimi” vjen si ripërmendje e një kohe të kaluar, që ne e kemi jetuar në mënyrë tronditëse

Le të ketë dritë në Sinagogën e Tiranës!

Kam hyrë përherë në Sinagogë, kudo ku jam ndodhur nga Jeruzalemi në botë. Është një ndjesi mistike

Romani “Kukulla”- Shqipëria e Ismail Kadaresë

Leximi i marrëdhënies shumëdimensionale të autorit me origjinën dhe identitetin.