Një primitiv modern në atelierin e Helidon Halitit

Vallë ky piktor modern ishte frymëzuar nga murgjit e autoportreteve? Cili është ky piktor-murg?

“Harabel” në “Rezidencën me Dyer të Hapura” të Ambasadorit të Italisë

Në Rezidencën e Ambasadorit Fabrizio Bucci u prezantuan veprat e Artan Shabanit, Ledia Kostandinit, Adrian Çenes dhe Helidon Xhixhës.

“Tirana International Tattoo”, spektakli i tatuve në Pallatin e Kongreseve

Tri ditë show i pazakontë, një organizim i përsosur dhe me tatuazhistë ndërkombëtarë

Një ditë mes qindra fotove në Ekspozitën “START” në Galerinë FAB

Ekspozita “Start” është hapur në Galerinë e Akademisë së Arteve të Bukura në kryeqytet

Një ditë te “Patrioti” Saimir Strati, artisti i 11 Rekordeve Guinness

Midis katër më të mirëve në botë për mozaikët modernë! Ky është mjeshtri Saimir Strati!

Vincent van Gogh dhe tablotë Luledielli!

(Me rastin e datëlindjes së meteorit në historinë e artit)

Sandro Botticelli, shërbëtori në olimpin e dashurisë!

U ndikua në artin e tij nga artistë të rëndësishëm, si Filippo Lippi dhe Antonio Pollaiuolo

Michelangelo, “Davidi” i Rilindjes që gdhendi historinë!

(Me rastin e 548-vjetorit të lindjes)

Flamuri shqiptar në kryeveprën italiane “Kryqëzimi”, të vitit 1501

Mjeshtri Michele di Verona e pikturoi flamurin arbëror si homazh për qëndresën heroike të shqiptarëve ndaj ushtrisë otomane

Skënder Mihalçka, restauruesi i afreskeve dhe mjeshtri i akuareleve

Piktori përmetar është një akuarelist race, me penelata transparente dhe me një kolorit gjithë arrogancë estetike