“Zaya”, piktori dibran pjesë e koleksionistëve me famë në SHBA, Francë dhe Angli

Veprat e Zaim Elezit çmohen për realizmin impresiv dhe ftues, si dhe për mjeshtrinë e realizimit.

Arben Kristani, piktori ndërkombëtar i Përmetit

Arben Kristani është një ndër piktorët më të sukseshëm të gjeneratës së të arteve figurative, që ka një qytet artistësh si Përmeti

Vangjel Gjikondi, piktori që ka pushtuar muzetë e botës!

Piktori Gjikondi dallohet për stilin e tij të veçantë, koloritin dinamik, penelatat “alla prima”, siç i quajnë artistët.

“Puthja e Kupidit”, sensualiteti i dashurisë sublime!

Kjo vepër është tejet romantike dhe pasionante, dallohet një fisnikëri dashurie në përqafimin e tyre

Piet Mondrian, artisti në kërkim të ideales!

Artisti holandez Piet Mondrian (1872-1944), krijoi veprën e famshme “Kompozim me të Kuqe dhe Blu”, 1929.

Rembrandt van Rijn, gjeniu i pikturës

Artisti holandez është një ndër më të spikaturit në historinë e pikturës

Salvador Dali, “bosi” i surrealizmit

Shumëdimensionalizmi i formës, mendimit, idesë, mesazhit, e pse jo dhe revoltës qasen përnga një kumt që e tipizon këtë personalitet