“Pranvera” e Sandro Botticelli, poezia e artit

Me krijesa gjysmë hyjnore e gjysmë njerëzore, që duken si njerëz por që sfidojnë gravitetin

E gjithë drita që nuk shohim!

Ali Oseku eshte nje nder piktoret me te rendesishem te pas 90es shqiptare, dhe ka qene gjithashtu nje nder piktoret me te dashur per familjen time.

Ali Oseku, “E gjithë drita që nuk mund të shohim”!

REPORTAZH nga ekspozita “All light we cannot see” e piktorit modernist Ali Oseku

Vangjo Vasili, artisti që përjetëson spektrin e dritës

Piktori Vangjo Vasili në ekspozitën e hapur në galerinë FAB paraqitet me 61 punime,

Arben Kristani, “filozofi” i peizazhit

Ekspozita e hapur në Vlorë, e konfirmoi Arben Kristanin si një artist të talentuar dhe cilësor

Ekspozita ekspresioniste e mjeshtrit Vangjo Vasili

Vizita në ekspozitën personale të Vangjo Vasili, ishte një surprizë e bukur pergjatë pushimeve të mia në Shqipëri.

“Eliksiri i një ëndrre”, një ditë në ekspozitën erotike të Dastid Milukës

Një ekspozitë e artit modern, ku mbizotëron erotika dhe fantazia. Nudot e bukura të stilizuara

“Njeriu Vitruvian”, përsosmëria e harmonisë e Da Vinçit

Ekzaminimi i afërt i vizatimit zbulon se ai ishte përgatitur me përpikëri dhe nuk kishte linja “të skicuara dhe paraprake”.

Misteri i “Salvator Mundi” i Leonardo da Vinçit

Salvator Mundi u shit 450 milionë dollarë në një ankand më 2017. Sot gjendet në Abu Dhabi.

“Venusi i Urbinos”, kryevepra e Ticianit!

Me rastin e 447-vjetorit të vdekjes së mjeshtrit të madh të artit