“Gratë suljote”, historia që u shndërrua në legjendë

“Gratë suljote”, historia që u shndërrua në legjendë dhe u bë ikonike në vepra arti, rrëfenjë, pikturë, dramë, valle, këngë, etj.

Përgjakja e egër, çfarë fshihet pas gravurave të famshme

Rrëfimet tronditëse të piktorit anglez Richard Caton Woodville

Zbulohen pas 500 vjetësh, skicat e fshehura të Leonardo Da Vinçit nën “Virgjëreshën e Shkëmbinjve”

“Virgjëresha e shkëmbinjve” – versioni i Londrës – daton para vitit 1508

Arti i të qenit njerëzor!

Vizatimet dhe grafikat e Fatbardh Markut janë vërtet impresionante pasi në to zbulon energjinë, lëvizjen, botën dinamike

Aleks Todhe, “ambasadori” i artit përmetar!

Një pikë referimi e “almanakut kulturor” të Përmetit, Aleks Todhe do ta meritonte të ishte kopertina e tij!

Fatbardh Marku, “Kavalieri” i Artit!

Skenograf, piktor, grafist, vitrazh artistik. Ky është Fatbardh Marku, “Djaloshi” elbasanlli 71-vjeçar.

Arkitekti Andi Papastefani, 123 skica nga Berati 2400-vjeçar!

“Në Berat duke u endur dhe skicuar” është përmbledhja e 123 vizatimeve nga arkitekti Andi Papastefani

“Ukraina e Pathyeshme” – Një ditë në Ekspozitën Bamirëse të Artit në COD

27 piktura, të realizuara nga fëmijë ukrainas janë ekspozuar në COD / 15-29 qershor

“Ekspozita 17”, 17 misionarë të artit te Galeria “Oda” në Shkodër

N’Odën e vogël t’Shkodrës së madhe, në “Ekspozita 17”, aty ku ndigjohet e zashme thirrja e shpirtit krijus

“Britmat pa zë” të Mikel Temo

Në ekspozitën e fundit, ku ai i shfaq publikut një cikël autoportretesh, Mikel Temo na vjen i zhveshur nga imazhi konvencional i pasqyrimit të asaj që sheh një sy i zakonshëm. Mikeli e zbërthen imazhin përtej asaj që ne shohim.