“Jetë, ngjyrë, hapësirë”

Refleksione mbi Ekspozitën “Të prekësh të padukshmen – Retrospektivë” të Bujar Lucës, hapur në COD

“Abel”, kronikë e një morti në emër të lirisë!

Në Galerinë FAB, si çdo vjeshtë, Gazmend Leka sjell ekspozitën e tij më të fundme.

Gazmend, Ti na ftove në darkën e Artit!

Vazhdo, na bëj krenar! Arti të do, Art je, Art u bëfsh!

“Kujtime nga Kina 1967”

Me vizatime dhe skica realizuar gjatë një vizite të delegacionit të Lidhjes së Shkrimtarëve dhe Artistëve në Kinë në 1967

“Pema e jetës” e Marjana Goxhabelliut

Trungu monumental, si këmbanorja e katedraleve, mban tinguj të shumtë vetrazhesh dhe në krye një palë brirë që hapen si krahë me majat e tyre tregues të mollëve.

Marjana Goxhabelliu, një penel i veçantë në artet figurative shqiptare!

Veprat e saj pasqyrojnë një gamë të gjërë të një bote të re që po jetojmë, jashtë klisheve të artit tradicional dhe kontureve të ngurta.

Të pikturosh me gurë!

Rreth Ekspozitës së Dr. Myftar Cubi, me punime në mozaik kushtuar artistëve.

“Gjurma” e Adrian Devollit, gjurma e bukur e artit!

Analiza e ekspozitës së piktorit Adrian Devolli, “Gjurmë”, e hapur në Galerinë FAB

Adrian Devolli, “Kalorësi” i Artit

Piktori i mirënjohur, Adrian Devolli, hap në Galerinë FAB ekspozitën e tij “Gjurmë” / “Trace”

Ormira Lulani, “Bukuroshja e Artit”

Me rastin e Ditës së Bekuar të Lindjes së Ormira Lulanit, piktores së mrekullueshme.