Gonzato: Thelbësore që brezi i ri të kuptojë se si funksionon BE

Studentë nga e gjithë Shqipëria u mblodhën sot në Tiranë për të kuptuar më mirë se si funksionon BE-ja në praktikë.


Studentë nga e gjithë Shqipëria u mblodhën sot në Tiranë për të kuptuar më mirë se si funksionon BE-ja në praktikë.

Ky aktivitet, që u organizua nga Delegacioni i Bashkimit Evropian në Tiranë, së bashku me Kolegjin e Evropës dhe Institutin e Studimeve Evropiane (Universiteti i Tiranës), u mundësoi studentëve të mësojnë nga ekspertët më të mirë se si tre institucionet e BE-së – Parlamenti Evropian, Këshilli, Komisioni – negociuan Aktin Evropian të Lirisë së Medias, një pjesë kyçe e legjislacionit të BE-së.

Ambasadori i BE-së, Silvio Gonzato në fjalën e tij u shpreh se, “ndërsa Shqipëria i afrohet BE-së, është thelbësore që brezi i ri të kuptojë se si funksionon BE”.

“Bashkimi Evropian nuk është thjesht burokraci, ai është një sistem politik i gjallë i bazuar në vlerat demokratike dhe kontrolle dhe ekuilibra të fuqishëm. Sot, studentët shqiptarë patën shansin të përjetojnë drejtpërdrejt natyrën konsensuale të qeverisjes së BE-së dhe kompleksitetin e saj”, tha ai.

“Shpresoj që ky aktivitet t’i ketë frymëzuar që të ndjekin studime apo karrierë të mëtejshme në këtë fushë”, theksoi Gonzato. (ATSH)

Atentati ndaj Trump, Nikolla: Dhuna dhe demokracia janë të papajtueshme

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla reagoi sot atentatin ndaj ish-presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump.

Global 360

Biden dënon dhunën politike, pas atentatit kundër Trump

Presidenti i SHBA Joe Biden ka dënuar dhunën politike pas një sulmi në mitingun e ish-presidentit Donald Trump.

Diplovista

Bregu: Zero roaming me BE-në deri më 2027

Perspektiva e Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor nuk është më një proces datash, BE-ja po ndryshon, ndoshta duhet të ndryshohet…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Atentati ndaj Trump, Nikolla: Dhuna dhe demokracia janë të papajtueshme

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla reagoi sot atentatin ndaj ish-presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump.