Kina nxjerr udhëzime gjyqësore për dënime penale ndaj separatistëve të vijës së ashpër të “pavarësisë së Tajvanit”

Autoritetet kineze lëshuan një sërë udhëzimesh për vendosjen e dënimeve penale ndaj separatistëve të vijës së ashpër të “pavarësisë së Tajvanit”


Të premten, autoritetet kineze lëshuan një sërë udhëzimesh për vendosjen e dënimeve penale ndaj separatistëve të vijës së ashpër të “pavarësisë së Tajvanit”, duke lejuar gjykim në mungesë në rastet përkatëse.

Dokumenti, i bazuar në “Ligjin kundër përçarjes”, “Kodin penal” dhe “Kodin e procedurës penale”, ofron rregullat më konkrete për dënimin në rastet e krimeve të tilla, si dhe procedurat përkatëse, duke shërbyer si udhërrëfyes për trajtimin e çështjeve përkatëse.

Dokumenti përcakton qartë rrethanat që shumë pak separatistë të vijës së ashpër të “pavarësisë së Tajvanit”, përmes akteve të tilla si organizimi, projektimi ose kryerja e “pavarësisë de jure”, apo kërkimi i pavarësisë me mbështetjen e huaj ose me forcë, duhet të mbajnë përgjegjësi penale.

Në dokument theksohet gjithashtu se ata që bashkëpunojnë me ndonjë institucion, organizatë a individ të huaj ose jashtë vendit për kryerjen e krimeve të tilla, duhet të ndëshkohen më ashpër.

Burimi: CRI.CN

Lexo më shumë nga

Atentati ndaj Trump, Nikolla: Dhuna dhe demokracia janë të papajtueshme

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla reagoi sot atentatin ndaj ish-presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump.

Global 360

Biden dënon dhunën politike, pas atentatit kundër Trump

Presidenti i SHBA Joe Biden ka dënuar dhunën politike pas një sulmi në mitingun e ish-presidentit Donald Trump.

Diplovista

Bregu: Zero roaming me BE-në deri më 2027

Perspektiva e Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor nuk është më një proces datash, BE-ja po ndryshon, ndoshta duhet të ndryshohet…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Atentati ndaj Trump, Nikolla: Dhuna dhe demokracia janë të papajtueshme

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla reagoi sot atentatin ndaj ish-presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump.