Delegacioni i Kuvendit, pjesë e konferencës së OSBE-së për Sigurinë e Inteligjencës Artificiale

Delegacioni i Kuvendit të Shqipërisë, i kryesuar nga Damian Gjiknuri dhe përbërë nga anëtarët Ermonela Valikaj dhe Helidon Bushati, mori pjesë në konferencën mbi “Sigurinë në kohën e Inteligjencës Artificiale” të organizuar në Parlamentin e Portugalisë.


Delegacioni i Kuvendit të Shqipërisë, i kryesuar nga Damian Gjiknuri dhe përbërë nga anëtarët Ermonela Valikaj dhe Helidon Bushati, mori pjesë në konferencën mbi “Sigurinë në kohën e Inteligjencës Artificiale” të organizuar në Parlamentin e Portugalisë.

Konferenca u hap me një përshëndetje nga Presidenti i Parlamentit të Republikës së Portugalisë, Josè Pedro Aguiar-Branco. Takimi mblodhi më shumë se njëqind parlamentarë nga tridhjetë vende anëtare të OSBE-së, si dhe ekspertë, profesorë universitetesh, përfaqësues të kompanive private, institute kërkimore dhe diplomatë.

Gjatë konferencës, u diskutuan çështje të rëndësishme si rritja e ndërgjegjësimit për ndikimin e thellë të Inteligjencës Artificiale në siguri, mbrojtja e demokracisë, nxitja e dialogut dhe bashkëpunimit të hapur për të identifikuar sfidat ligjore, etike dhe të të drejtave të njeriut që lidhen me zhvillimin dhe përdorimin e IA, eksplorimi i politikave të reja të bashkëpunimit mes parlamenteve kombëtare dhe roli i tyre si rregullatorë të Inteligjencës Artificiale.

Kjo konferencë shërbeu si një platformë e rëndësishme për shkëmbimin e ideve dhe praktikave më të mira në fushën e Inteligjencës Artificiale dhe sigurisë, duke nxitur një dialog konstruktiv mes vendeve anëtare të OSBE-së.

Super Gjermania!

Gjermania e nisi rrugëtimin në Europian, në mënyrën më të mirë të mundshme, duke mposhtur Skocinë 5-1

Global 360

G7 – Papa Françesku u kërkon udhëheqësve të ndalojnë armët e IA-së

Papa Françesku u ka bërë thirrje sot udhëheqësve të Grupit të Shtatë (G7) që të miratojnë një qasje të kujdesshme…

Diplovista

Hasani për median vendase: Rumania vend partner në rrugën e Shqipërisë drejt integrimit në BE

Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, Igli Hasani, intervistë për median rumune “CaleaEuropeană.ro”.

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Shqipëria, emigrantët dhe BE

Ndërsa procesi i votimit në vendet e BE edhe pak i afrohet fundit, pak ditë më parë kryeministrja e Italisë,…

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

Super Gjermania!

Gjermania e nisi rrugëtimin në Europian, në mënyrën më të mirë të mundshme, duke mposhtur Skocinë 5-1