Përtokë!

(Shqipëroi Eda Merepeza)


Nga Gellu Dorian
Poet dhe shkrimtar rumun

Jam shtrirë përtokë
Në tokën lënë trashëgim nga nëna
Sot pemët rriten mbi të,
hardhia gjelbëron
e fundet e grave i bëjnë hije borzilokut.
Vdekjen marr me të mirë
me shpresë të mos vijë
E mirë është toka
Në bark të saj prindërit pushojnë
Sa e bukur do të kish qenë tryeza,
Ku gotat plot verë cakrrojnë
Nuk e duroj dot lakminë e vdekjes
që jetët mbledh në varr.
Tokës nuk i kërkoj dot gjë
kur bie shi, baret janë plot,
grave goja u thahet
unë bëhem pus e qiellin shoh
Se qielli është i mirë
Çfarë ngjitet në të, nuk shihet më,
Lëvdoj heshtjen e atjeshme
që dëgjohet këtu nëpër kisha,
Unë ulem në tokë
me gëzimin që mund ta shoh Zotin në sy
në atë shtrat lulesh erëmirë
me rrush të pjekur si lot në sy fëmije,
në mollët mbledhur në prehër të plakave
që i luten Zotit dimrin ta kalojnë,
Unë hesht që sytë të mos shqetësojë
aty ku vdekja nuk mund të banojë.

(Shqipëroi Eda Merepeza)

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.

Global 360

SHBA, të burgosurit diplomohen në universitetet më të mira

Marrja e diplomës u mundëson të burgosurve të integrohen më lehtë në shoqëri pas kryerjes së dënimit

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

102-vjeçari që drejton shoqatën “Avni Rustemi” në Amerikë

102 herë që Vasil Malita ynë pret e përcjell shokë e miq, bashkatdhetarë të udhëve të atdheut e në emigracion.

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.