Festa e Varkës së Dragoit, një traditë e lashtë kineze me përhapje globale

Historia dhe simbolet e kësaj feste kaq popullore i tregon për Radio Ejani sinologu i njohur Iljaz Spahiu.

Kina, një partner i rëndësishëm i Gjermanisë

Kina dhe Gjermania janë ekonomia e dytë dhe ajo e tretë më e madhe në botë dhe forcimi e zhvillimi i marrëdhënieve dypalëshe kanë rëndësi të madhe për Euroazinë e për gjithë botën.

Ecuria e ekonomisë kineze 2024, objektivat dhe pritshmëritë

Më 5 mars në Pallatin e Madh të Popullit në Pekin, kryeministri kinez Li Qiang paraqiti Raportin e punës së qeverisë, duke vënë në dukje se ekonomia e vendit gjatë vitit të kaluar u rimëkëmb dhe pati një prirje pozitive.

Dy Sesionet e Kinës vendosin objektivat për 2024

Organi më i lartë këshillimor politik i Kinës, Komiteti Kombëtar i Konferencës Konsultative Politike të Popullit Kinez (KKPPK), hapi sesionin vjetor të hënën në Pekin. Xi Jinping-u dhe udhëheqësit e tjerë kinezë morën pjesë në mbledhjen e hapjes së sesionit të dytë të Komitetit të 14-të Kombëtar të KKPPK-së, të mbajtur në Pallatin e Madh të Popullit.

2024, Ekonomia globale dhe kontributi i Kinës në rritjen ekonomike globale

Raporti i fundit i Bankës Botërore bën një analizë pothuajse shteruese që lidhet me ecurinë që do të ketë ekonomia botërore në vitin 2024.

Objektivat dhe sfidat e ekonomisë kineze në vitin 2024

Sipas ekspertëve, në vitin 2024, forca e brendshme nxitëse e ekonomisë kineze do të rritet dhe shtimi i investimeve do të përshpejtohet në krahasim me vitin 2023.

Ekonomia kineze gjatë vitit 2023 dhe pritshmëritë e saj në 2024

Kina është e gatshme për një ndryshim në dinamikën ekonomike në vitin 2024.

Konflikti Izrael-Palestinë, historia, reagimi ndërkombëtar dhe mundësitë e zgjidhjes së tij

Anëtari Këshillit të Ambasadorëve, diplomati Spartak Topollaj analizon këtë konflikt në një intervistë për Grupin Mediatik të Kinës (CMG)

Rëndësia globale e Samitit të 30-të të APEC dhe takimit Xi-Biden

Me ftesën e homologut amerikan, nga 14 deri më 17 nëntor, presidenti kinez Xi Jinping merr pjesë në Samitin Kinë – ShBA dhe në Mbledhjen e 30-të të Liderëve Ekonomikë të APEC-ut, që do të mbahet në San Françisko të SHBA-së

Përtokë!

(Shqipëroi Eda Merepeza)