“Unexpected Care”, Driant Zeneli ekspozon në Sofje

Driant Zeneli pjesë e ekspozitës grupore “Unexpected Care” me vepra arti me imazhe lëvizëse në hapësirën publike, organizuar nga Instituti i Artit Bashkëkohor – Sofje.


Driant Zeneli një nga artistët që përfaqësoi Shqipërinë në Ekspozitën e 54-t Ndërkombëtare të Artit – Bienalen e Venecias, pjesë e ekspozitës grupore “Unexpected Care” me vepra arti me imazhe lëvizëse në hapësirën publike, organizuar nga Instituti i Artit Bashkëkohor – Sofje.

“Ekspozita është hapur sot po zhvillohet, në nënkalimin e Urës së Shqiponjës, një lokacion kryesor publik në qendër të qytetit të Sofjes.

Për një muaj, ekspozita do të prezantojë 9 video arte nga artistë vendas dhe ndërkombëtarë.

“Sa thellë mund të jetojë një Pelivesë në oqean” ( 2021) e Driant Zenit do të prezantohet vazhdimisht për dhjetë ditë në një nga tre dyqanet identike të braktisura që ndodhen pranë njëri-tjetrit.

Qëndroni të sintonizuar! Më 10 maj publiku i Sofjes do të ketë mundësinë të shohë veprën e Ardian Pacit.

Për të gjithë miqtë e Ambasadës, mos i humbisni këto instalime të jashtëzakonshme!”, shkruan ambasasda shqiptare në Bullgari, në faqen e saj zyrtare në Facebook.

Në celjen e ekspozitës mori pjesë edhe ambasadorja Donika Hoxha,

BIOGRAFIA

Driant Zeneli (1983, Shkodër, Shqipëri), jeton midis Milanos dhe Tiranës. Në vitin 2011 ishte një nga artistët që përfaqësoi Shqipërinë në Ekspozitën e 54-t Ndërkombëtare të Artit – Bienalen e Venecias. Në vitin 2009 ai fitoi çmimin Artist i Ri Evropian në Trieste Contemporanea; në 2008 Çmimin Ndërkombëtar të Artit Bashkëkohor Onufri, Tiranë dhe në 2017 Çmimin MOROSO, Itali.

Ai ishte drejtor artistik i Mediterranea 18, Bienale e Artistëve të Rinj nga Evropa dhe Mesdheu, e cila u zhvillua për herë të parë në vitin 2017 midis Tiranës dhe Durrësit. Ai është bashkëthemelues i Platformës së Artit Bashkëkohor Harabel, Tiranë.

Në vitin 2019 ai do të jetë i pranishëm në pavijonin shqiptar në Ekspozitën e 58-të Ndërkombëtare të Artit – Bienalen e Venecias.

Ai ka ekspozuar në Passerelle, Centre d’Art Contemporain, Brest, (2018); Galeria Mostyn, Uells (2017); MuCEM, Marseille, (2016); Academia de France à Rome, Romë (2016); Qendra Pompidou, Paris (2016); MSFAU Tophane-i Aime, Stamboll, (2016); Prometeogallery di Ida Pisani, Milano (2018; 2015; 2010); IV Bienal del Fin del Mundo, Kili (2015); Viafarini, Milano (2014); GAM, Torino (2013); Bienalja e Shtëpisë së Bardhë, Athinë (2013); KCCC, Klaipeda, Lituani (2013); ZKM, Karlsruhe (2012); MUSAC, Castilla León (2012); TICA, Tiranë (2012); Bienalja e Pragës 5, Pragë (2011); 98 javë Project Space, Bejrut (2011); Trongate 103, Glasgow (2011); Galeria Kombëtare e Kosovës, Prishtinë (2010); Museo d’Arte Contemporanea Villa Croce, Genova (2009); Galeria Kombëtare e Tiranës, (2008).

 


𝓓𝓻𝓲𝓪𝓷𝓽 𝓩𝓮𝓷𝓮𝓵𝓲, one of the artists who represented Albania at the 54th International Art Exhibition – Venice Biennale, part of the 𝙐𝙣𝙚𝙭𝙥𝙚𝙘𝙩𝙚𝙙 𝘾𝙖𝙧𝙚 – group exhibition featuring moving image artworks in public space, organised by the Institute of Contemporary Art – Sofia.
It is taking place, starting from today on the underpass of Eagle’s Bridge, a primary public location in the city centre of Sofia. For the duration of one month, the exhibition will feature 9 video artworks from local and international artists. Driant Zeneli’s 𝓗𝓸𝔀 𝓭𝓮𝓮𝓹 𝓬𝓪𝓷 𝓪 𝓓𝓻𝓪𝓰𝓸𝓷𝓯𝓵𝔂 𝓼𝔀𝓲𝓶 𝓾𝓷𝓭𝓮𝓻 𝓽𝓱𝓮 𝓸𝓬𝓮𝓪𝓷, 2021, will be presented continuously for ten days in one of three identical abandoned stores which are next to one another.
Stay tuned! On 10th of May, Sofia public will have the chance to see the work of Adrian Paci.
To all friends of the Embassy, don’t miss these extraordinary installations!
BIOGRAPHY
Driant Zeneli (1983, Shkoder, Albania), lives between Milan and Tirana. In 2011 he was one of the artists who represented Albania at the 54th International Art Exhibition – Venice Biennale. In 2009 he won the Young European Artist Award at Trieste Contemporanea; in 2008 the Onufri International Contemporary Art Prize, Tirana, and in 2017 the MOROSO Prize, Italy. He was the artistic director of Mediterranea 18, the Young Artists Biennale from Europe and the Mediterranean, which took place for the first time in 2017 between Tirana and Durres. He is co-founder of the Harabel Contemporary Art Platform, Tirana. In 2019 he will be present in the Albanian Pavilion at the 58th International Art Exhibition – Venice Biennale. He has exhibited at Passerelle, Centre d’Art Contemporain, Brest, (2018); Mostyn Gallery, Wales (2017); MuCEM, Marseille, (2016); Academie de France à Rome, Rome (2016); Centre Pompidou, Paris (2016); MSFAU Tophane-i Aime, Istanbul, (2016); Prometeogallery di Ida Pisani, Milan (2018; 2015; 2010); IV Bienal del Fin del Mundo, Chile (2015); Viafarini, Milan (2014); GAM, Turin (2013); White House Biennial, Athens (2013); KCCC, Klaipeda, Lithuania (2013); ZKM, Karlsruhe (2012); MUSAC, Castilla León (2012); TICA, Tirana (2012); Prague Biennale 5, Prague (2011); 98 weeks Project Space, Beirut (2011); Trongate 103, Glasgow (2011); National Gallery of Kosove, Prishtine (2010); Museo d’Arte Contemporanea Villa Croce, Genoa (2009); National Gallery of Tirana, (2008).

Kompanitë shqiptare në fokus të konferencës “Business 2030

Ambasada e Suedisë në Shqipëri dhe Kombet e Bashkuara organizojnë Konferencën “Business 2030”

Global 360

Epoka e post-së vërtetës, “faktet alternative” dhe Kina në lupën e medias

  Nga Dr. Marsela Musabelliu Psikologët përdorin termin “gaslight” (shqipëruar ndriçim/ndezje me gaz) për t’iu.

Diplovista

Djali kujton historinë e nënës që u shpëtua në Shqipëri gjatë Holokaustit

Zëri i Amerikës interviston djalin Juta Gerechter, Benjy Neumman dhe familjarët e Njazi dhe Lisa Lotte Pilkut

Gjeopolitika

Dialogu dhe kooperimi Francë & Europë me Kinën si alternativë për paqe!

Presidenti i Republikës Franceze, Emmanuel Macron, realizoi në Kinë një vizitë treditore

OPED

Mid’hat Frashëri, diplomat, albanalog dhe antropolog i spikatur

Fjala në përurimin e vëllimit të tetë të veprës së zgjedhur të Mid'hat Frashërit.

Profil

Jepini pasaportën kuqezi “shqiptares” Yuri Kim!

Një portet i “paautorizuar” i Ambasadores Amerikane në Shqipëri, Yuri Kim.

Masmedia

”The Sun”: Shqipëria vendi i ri i pushimeve verore në Evropë

Mesatarisht, kostoja e jetesës në Tiranë është rreth 61 për qind më e ulët se në Londër.