Viti që po lëmë pas…

Ngjarjet e këtij viti kanë hedhur dritë mbi shumë çështje të rëndësishme, u vazhdua me luftërat e vjetra ndërkohë që shpërthyen të reja.

Rëndësia strategjike e marrëdhënieve Kinë-BE në agjendën globale

Presidenti i Këshillit Evropian, Charles Michel, dhe Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, udhëtuan në Pekin për Samitin e 24-të Kinë-BE ku u takuan me Presidentin e Kinës, Xi Jinping

Politika e lartë kineze dhe çështja Palestinë-Izrael në fokus

Kina ka theksuar nevojën për një bashkëpunim ndërkombëtar që të bashkojë të gjitha palët e interesuara për të zgjidhur konfliktin

Xi dhe Biden, një takim përtej ndasive të papajtueshme

Rëndësia e këtij takimi ka të bëjë me faktin se të gjitha çështjet kryesore botërore të kohëve tona, herët a vonë do të zbresin në pragun e tyre (Xi dhe Biden)

Rëndësia globale e Samitit të 30-të të APEC dhe takimit Xi-Biden

Me ftesën e homologut amerikan, nga 14 deri më 17 nëntor, presidenti kinez Xi Jinping merr pjesë në Samitin Kinë – ShBA dhe në Mbledhjen e 30-të të Liderëve Ekonomikë të APEC-ut, që do të mbahet në San Françisko të SHBA-së

Xi Jinping dhe Joe Biden takohen mes gjeopolitikës komplekse dhe agjende delikate

Ka javë tashmë që fokusi mediatik dhe politik është në takimin e shumëpritur Xi-Biden, pasi marrëdhëniet midis ShBA-së dhe Kinës janë marrëdhëniet më të rëndësishme dypalëshe të kohëve tona.

Bota me sytë nga Shangai dhe Kina me dyer të hapura për botën

Ekspozita Ndërkombëtare e Importit të Kinës (CIIE) filloi në Shangai më 5 nëntor

Bota me sytë nga Shangai dhe Kina me dyer të hapura për botën

Ekspozita e 6-të Ndërkombëtare e Importit të Kinës (CIIE) po lulëzon

Lojërat e 19-ta Aziatike: Hangzhou mes të shkuarës dhe të ardhmes

“Qielli lart, Hangzhou dhe Suzhou poshtë” – një thënie e njohur dhe e lashtë kineze përmbledh bukurinë e Hangzhout duke e krahasuar atë me një parajsë në tokë

Kur fryn era e ndryshimit, disa ndërtojnë mure, të tjerë ndërtojnë mullinj ere

Kjo është një proverbë kineze që i përshtatet shumë realitetit të kohëve tona në lidhje me ekonominë.