Sa na kushton dogmatizimi gjeo-ekonomik?

Nga 24 shkurti 2022, Evropa nuk është e njëjta.

Performanca e ekonomisë kineze dhe narrativa selektive e shifrave

Ecuria ekonomike e vendit për këtë periudhë ka rezultuar në rritje me 5.5%, duke arritur në 59 trilion juanë ose rreth 8.3 trilion dollarë.

Përse Kina nuk është Rusia…disa përsiatje konceptuale mes rrethanave aktuale

Shumë zëra të shquar akademikë kanë shprehur vazhdimisht se njehsimi i Kinës me Rusinë nuk ka vend.

Uvertura diplomatiko-strategjike e kryeministrit kinez në Evropë

Gjatë vizitës së kryeministrit Li në Evropë, ndjehet vullneti i fortë i Kinës dhe Evropës për të komunikuar dhe shkëmbyer ide dhe qendrime

Evropianët nuk duan një konflikt me Kinën

Publiku evropian ka folur. Ai e ja kuptuar se në marrëdhëniet midis Kinës dhe vendeve evropiane duhen fokusuar më shumë në realizëm dhe pragmatizëm, në vend të thjesht të ndjekjes së  hapave ideologjikë.

Epoka e post-së vërtetës, “faktet alternative” dhe Kina në lupën e medias

Nuk është hera e parë që mediat përhapin dezinformata për Kinën mbi krizën në Ukrainë.