Amedeo Modigliani, mishërimi i një artisti tragjik

Veprat e tij formale karakterizohen nga një zgjatim i formës njerëzore dhe fytyrave të ngjashme me maskat

Gjeniu “i çmendur”!

William Blake, poeti dhe piktori që e shpëtoi vdekja nga harrimi duke i mëkuar sublimitetin e një shpirtjeje krijuese

“Shko Dallëndyshe”, lirika e bukur e Filip Shirokës

Si sot lindi, më 3 gusht 1859, lind Filip Shiroka, tekstshkrues emocionus dhe një mëkues i pastërtisë gjuhësore

Kjosh veç ikanake, ikje!

Gazetari dhe poeti i njohur, Albert Vataj, është dhe botuesi i portalit me theks kulturor Albertvataj.com

Shqiptarët mahnitës në pikturat e austriakut ushtarak, Rudolf Otto von Ottenfeld

Shqiptarët në pikturat e Rudolf Otto von Ottenfeld dallojnë për një mishërim të reales përmes fuqisë së artit

François Boucher, piktori i erosit!

Pikturat e tij janë me një prezencë të jashtëzakonshme erosi, hiri femëror dhe delikatese

Nikolo Makiaveli, “Apostulli i djallit”

Versionet më ekstreme të këtij leximi e shohin Makiavelin si një “mësues të së keqes”

“Dëshpërimi” i Jean-Joseph Perraud, çasti kur shpirti i trazuar shndërrohet në altar

Ju mund të vini prej një realiteti imagjinar siç erdhi edhe vetë “Dëshpërimi” i francezit, Jean-Joseph Perraud