Spiropali-Ligi: Shqipëria, lider në rajon për reformën e administratës publike

Ministrja Elisa Spiropali takim me drejtuesin e SIGMA-s për Shqipërinë, Timo Ligi.

Ministrja Elisa Spiropali dhe Timo Ligi

Ministrja e Shtetit për Marrëdhëniet me Parlamentin, Elisa Spiropali zhvilloi sot një takim me drejtuesin e SIGMA-s për Shqipërinë, Timo Ligi.

Spiropali theksoi se “Shqipëria ka bërë progres të qëndrueshëm në Reformën e Administratës Publike”.

“Legjislacioni që garanton fleksibilitet e stabilitet, revolucioni digjital i shërbimeve që ka sjellë lehtësira për qytetarët dhe bizneset, dhe së fundmi rritja e pagave në shërbimin civil, janë vetëm disa nga masat e marra si pjesë e vizionit tonë për një administratë profesionale dhe meritokratike”, u shpreh ajo.

Ministrja theksoi se në raportin e Monitorimit SIGMA 2021, Shqipëria është vlerësuar si lider i rajonit në reformën e administratës publike.

“Qeveria mbetet e angazhuar maksimalisht në implementimin e reformave të mirëqeverisjes dhe administrimit publik, si një ndër prioritetet kyç për integrimin e plotë në Bashkimin Evropian”, shtoi Spiropali.

Katër marrëveshjet e arritura në Samitin Ballkani Perëndimor-BE

Na ulja e kostove të transaksioneve bankare te korsitë e gjelbra

Global 360

Rezoluta e PE: Mungesa e suksesit në dialogun Kosovë-Serbi dëmton besueshmërinë e BE-së

PE-ja i bëri thirrje Bashkimit Evropian që ta ndryshojë qasjen në dialog, në mënyrë që të ketë përparim.

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

“La dolce vita”, një kontrapunkt aktual edhe i shoqërisë sonë

Një botë kukullash, një botë teatri. Botë që duket në dritë, po që s'ka më dritë.

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

Katër marrëveshjet e arritura në Samitin Ballkani Perëndimor-BE

Na ulja e kostove të transaksioneve bankare te korsitë e gjelbra