Margariti: Teqeja e Melanit, qendër fetare dhe pelegrinazhi

Teqeja e Melanit në Libohovë është e përbërë nga një kompleks objektesh të ndërtuara mbi akropolin e qytetit të vjetër.


Teqeja e Melanit në Libohovë, monument kulture e kategorisë së I, është e përbërë nga një kompleks objektesh të ndërtuara mbi akropolin e qytetit të vjetër.

Ministrja e Kulturës, Elva Margariti bëri të ditur sot se “gjatë kësaj jave specialistët e DRTK Gjirokastër, në bashkëpunim me bashkinë e Libohovës dhe komunitetin fetar të Teqesë së Melanit kanë ndërhyrë në tre monumente të rëndësishme për nga vlerat arkitekturore, historike e fetare: teqe, ujësjellës e kala”.

“U punua për sistemimin dhe largimin e humusit, prerjen e bimësisë si dhe përmirësimin i hapësirave rreth këtyre monumenteve të kategorisë I”, tha Margariti.

E vendosur në një pozicion të veçantë historik dhe gjeografik, Teqeja e Melanit shërben si qendër fetare dhe pelegrinazhi për besimtarët myslimanë bektashi si dhe për vizitorë vendas e të huaj.

 

Kur ndez një dritë!

E ftuar në një familje hebrenjsh për të festuar një ditëlindje, një dritë të ndezur për Hanukkah.

Global 360

Greqia dhe Turqia nënshkruajnë deklaratën për marrëdhënie të mira fqinjësore

Kjo lëvizje vjen menjëherë pas vizitës shumë të ndjekur të presidentit turk Rexhep Tayip Erdogan në Athinë.

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

Kur ndez një dritë!

E ftuar në një familje hebrenjsh për të festuar një ditëlindje, një dritë të ndezur për Hanukkah.

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Kur ndez një dritë!

E ftuar në një familje hebrenjsh për të festuar një ditëlindje, një dritë të ndezur për Hanukkah.