Kur u bënë pronë private rëra dhe shkëmbinjtë e bregut të detit?

A ka qenë ndonjëherë pronë private rëra dhe shkëmbi?


Nga Mentor Kikia

Kur u bënë pronë private rëra dhe shkëmbinjtë e bregut të detit?

Këto ditë, në pazarin e madh të rrjetit, kam parë reklamime të agjencive të shit-blerjes së pronave, që shesin tokë.

Më bënë përshtyje këto oferta, në bregdetin e Kavajës dhe atë të Himarës.

Shesim TOKË me hipotekë të rregullt!!

Njëra është rërë, tjetra është shkëmb. Ku është toka? Padyshim, ai që do i blejë nuk do i mbjellë me misër, por nuk është ky shqetësimi. Pyetja që unë ngre është: Si janë bërë prona private këto “toka” prej rëre dhe guri, bash mu në vijën e ujit?

A ka patur ndonjëherë pronar bregu i detit, pra ai që laget nga uji?

A ka qenë ndonjëherë pronë private rëra dhe shkëmbi?

Nëse këto “toka” janë ndarë me ligjin 7501, ai ligj ka qenë vetëm për tokën bujqësore, atë që mbillej misër, grurë, perime e pemtari, dhe jo për rërën e gurët e bregut. Nëse rëra dhe shkëmbi janë hipotekuar si toka bujqësore, ky është falsifikim.

Nëse jo, duhet të hetohet se kur dhe kush ka patur në pronësi sipërfaqe rëre dhe shkëmbinjsh në vijën e ujit?

Ndoshta jam gabim, pasi nuk e njoh mirë fushën, por a mund të jenë këto indicie për të ngacuar një hetim për pronat në bregdet?

Shën Naumi i Premtuar!

Cfarë e detyroi Zogun të lëshojë këtë territor të bukur me një artefakt të tillë historik në duart e sllavëve…

Global 360

Papa Françesku: Të mos përdoren lëndët djegëse të papërpunuara!

Kreu i Selisë së Shenjtë i bërë këto deklarata para një Samiti për Klimën që po mbahet në Dubai

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

Shën Naumi i Premtuar!

Cfarë e detyroi Zogun të lëshojë këtë territor të bukur me një artefakt të tillë historik në duart e sllavëve…

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Shën Naumi i Premtuar!

Cfarë e detyroi Zogun të lëshojë këtë territor të bukur me një artefakt të tillë historik në duart e sllavëve…