“Shën Kolli” i Voskopojës, nga kishat më të rëndësishme të stilit post-bizantin

Është ndërtuar nga qershori i vitit 1721 deri në shtator të vitit 1722

316 vjet më parë, Kisha “Burimi Jetëdhënës” në Korçë

U ndërtua në 1707, në kohën kur ishte peshkop i gjithëhirshmi mitropolit i Korçës dhe i Selasforit, Joasafi

Kisha 226-vjeçare “Fjetja e Shën Mërisë”, në kalanë e Beratit

Ikonostasi i kishës është i gdhendur në dru are dhe është i larë me ar.

Kisha e “Shën Mërisë” në Vllahogoranxi daton në vitin 1622!

Kisha është pikturuar në vitin 1622 nga Onufër Qiprioti dhe Alivizi. Tashmë është restauruar tërësisht

Kisha “Fjetja e Shën Mërisë” në Peshtan dhe legjenda e nuses së Bazajve

Ajo është ndërtuar në vitin 1893 prej mjeshtrit Dhamo Opari.

Kisha 1472-vjeçare e “Shën Mërisë” në Labovën e Kryqit

Kisha mendohet se është ndërtuar në vitin 551.

Kishat e Përmetit, monumente të spikatura kulture

Në Përmet janë një sërë kishash të periudhës bizantine dhe postbizantine të ndërtuara midis shek. XI-XIX

Margariti: Projekt për ndërhyrjen në Kishën e Profetit Ilia në Bual, Përmet

Kisha e Profetit Ilia në Bual të Përmetit ka nevojë për ndërhyrje emergjente për t’i shpëtuar rrënimit të saj.