Stilistët e rinj të modës në “Maison de l’Albanie”

Instituti Ndërkombëtar i Modës – Izet Curri

U zgjodh kryetare bashkie në SHBA, Begaj uron Violetta Berishën

Presidenti e konsideroi këtë një moment historik edhe për komunitetin shqiptar në SHBA.

Marëdhëniet me institucionet shtetërore, mblidhet Këshilli Koordinues i Diasporës

Në kuadër të 18 Dhjetorit, Ditës Kombëtare të Diasporës, u zhvillua në Tiranë mbledhja e Këshillit Koordinues të Diasporës

U zgjodh gjyqtare në Nju Jork, Veliaj: Edit Shkreli, një Hirushe e kohës sonë

Kryebashkiaku ishte i ftuar nderi në emërimin e gjyqtares së parë shqiptaro-amerikane në SHBA, Edit Shkreli

Shqipëria me më shumë studentë se Serbia në SHBA

Numri i studentëve me origjinë shqiptare në universitetet e SHBA-së është 1087 për vitin akademik 2022-2023

“Il Digitale”: Samanta Gjeci, nxënësja shqiptare me të githa dhjeta në Itali!

Ëndrra e saj është arkitektura. Ajo tregon për mediat italiane edhe sekretin e arritjeve të saj.

Diaspora, shqiptarët përtej shtetit

Shqiptarët e emigracionit përpiqen ta mbajnë gjallë ndjenjën kombëtare

Festë e çmendur e shqiptarëve në Londër, disa të arrestuar!

Mijëra shqiptarë kanë zbritur mbëmjen e djeshme në qendër të Londrës për të festuar ditën e Pavarësisë, 28 Nëntorin.

Rama: Krijojmë Muzeun e Arbëreshëve në Kalanë e Skënderbeut

Muzeu i Arbëreshëve, një nismë që synon ruajtjen dhe promovimin e trashëgimisë arbëreshe, do të ngrihet në Kalanë e Krujës.

“Vatra” nderon me medalje mirënjohje “Pishtarin e Demokracisë”, Koçi Tahiri

Ish-deputeti i Kuvendit të Shqipërisë vizitoi Federatën Pan-Shqiptare të Amerikës VATRA