Kumtim për një libër!

Reflektimi magjepsës i ballafaqjeve shkëlqimtare të Natasha Lakos në librin “Njeriu si një tjetër”

Parisi i njëmijë bardëve…

Endrra ime e adoleshencës ishte të shikoja një ditë Parisin. Të shkelja mbi kalldrëmet e Parisit

Patti Smith, Rembo dhe një përshëndetje për gjithë shqiptarët

E takova në librarinë “Gallimard” në aveny Raspail dhe i thashë: “ Jam një letrar shqiptar”. Dhe i tregova emrin tim shkruar në librin që sapo kisha botuar për Arthur Rimbaud

Paradoks!

(E jetuar)

Yourcenar dhe legjenda shqiptare!

Marguerite Yourcenar: “Poezia epike serbe nuk ua njeh meritat shqiptarëve”

“Atman” dhe rrëfimet e sofistikuara të Laura Olldashit

Libri “Atman” i Laura Olldashit është një përmbledhje me nëntëmbëdhjetë proza

“Dimri i librave” dhe “pranvera letrare” e Bashkim Hoxhës

REPORTAZH nga promovimi i romanit të Bashkim Hoxhës “Dimri i Librave” te Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit

Romani “Dimri i librave” i shkrimtarit Bashkim Hoxha

Në rrethin e fundit të ferrit nuk është më tradhëtia, por zvjedhokracia e mediokritetit!

Kë duhet të lexojmë: librin apo internetin?

Mbi romanin “Dimri i librave” të Bashkim Hoxhës

Bashkim Hoxha diellon edhe në “Dimrin e Librave”

Mes romaneve të shumtë në jetëshkrimin e tij letrar, Bashkim Hoxha na prezantom me romanin “Dimri i librave”, një histori që e sheh gati si film, prej stilit të tij të patjetërsueshëm.