Nikolla: Parlamentet janë shtylla të demokracisë

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla dha sot një mesazh me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Parlamentarizmit.


Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla dha sot një mesazh me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Parlamentarizmit.

“Sot është Dita Ndërkombëtare e Parlamentarizmit, e cila shënon themelimin 135 vjet më parë, më 30 qershor 1889 të Unionit Parlamentar Ndërkombëtar, IPU”, theksoi Nikolla.

“IPU, organizata e parë shumëpalëshe në botë, nga 9 parlamente themelues, numëron sot 180 parlamente anëtare. Parlamentet janë shtylla të demokracisë dhe diplomacia parlamentare një protagoniste e rëndësishme për ndërtimin e urave të miqësisë, paqes, bashkëpunimit dhe mirëkuptimit”, shtoi Nikolla.

“Kuvendi i Shqipërisë është anëtar dhe kontribues aktiv i Unionit Parlamentar Ndërkombëtar. Sot, në Ditën Ndërkombëtare të Parlamentarizmit, në kuadër të veprimtarive me rastin e 25-vjetorit të çlirimit të Kosovës dhe bashkëpunimit mes Kuvendit të Shqipërisë dhe Kuvendit të Kosovës, në Prishtinë do të zhvillohet ndeshja e futbollit midis skuadrave të Kuvendit të Shqipërisë dhe Kuvendit të Kosovës”, pērfundoi mesazhin e saj, Nikolla.

Atentati ndaj Trump, Nikolla: Dhuna dhe demokracia janë të papajtueshme

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla reagoi sot atentatin ndaj ish-presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump.

Global 360

Biden dënon dhunën politike, pas atentatit kundër Trump

Presidenti i SHBA Joe Biden ka dënuar dhunën politike pas një sulmi në mitingun e ish-presidentit Donald Trump.

Diplovista

Bregu: Zero roaming me BE-në deri më 2027

Perspektiva e Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor nuk është më një proces datash, BE-ja po ndryshon, ndoshta duhet të ndryshohet…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Atentati ndaj Trump, Nikolla: Dhuna dhe demokracia janë të papajtueshme

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla reagoi sot atentatin ndaj ish-presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump.