Manja: Kushdo që ka kryer krim ndërkombëtar nuk do të ketë imunitet penal

Ministri i Drejtësisë, Ulsi Manja deklaroi sot në Kuvend se, kushdo që ka kryer krim ndërkombëtar nuk do të ketë imunitet penal.


Ministri i Drejtësisë, Ulsi Manja deklaroi sot se, kushdo që ka kryer krim ndërkombëtar nuk do të ketë imunitet penal.

Në fjalën e tij në Kuvend për pr/ligjin për ratifikimin e Konventës Lubjanë – Hagë për Bashkëpunimin Ndërkombëtar për Hetimin dhe Ndjekjen Penale të Krimit të Gjenocidit, Krimeve kundër Njerëzimit, Krimeve të Luftës dhe Krimeve të Tjera Ndërkombëtare”, Manja u shpreh se, “qëllimi i kësaj Konvente është të plotësojë sistemin juridik ndërkombëtar me parashikime të detajuara dhe aktuale për ndihmën e ndërsjellët juridike, ekstradimin, hetimin dhe ndjekjen penale të krimeve kryesore ndërkombëtare”.

“Konventa do të përfshijë ndihmën e ndërsjellët juridike dhe ekstradimin për ndjekjen penale në çdo rast të krimeve të gjenocidit, krimeve kundër njerëzimit dhe krimeve të luftës”, tha Manja.

“Kjo Konventë plotëson çështjet e juridiksionit dhe mbrojtjen e viktimave, duke qenë një instrument kyç për të përmirësuar efektivitetin e hetimit dhe ndjekjes penale në nivel kombëtar”, theksoi Manja.

Po ashtu, shtoi ministri Manja, “kjo Konventë është edhe një instrument ligjor ndërkombëtar për të mbrojtur dhe mbështetur të drejtat e të mbijetuarve”.

Manja vlerësoi se, “ratifikimi i kësaj Konvente bëhet i domosdoshëm në luftën kundër pandëshkueshmërisë së këtyre krimeve, duke siguruar që kushdo që ka kryer krim ndërkombëtar nuk do të ketë imunitet penal”.

Lexo më shumë nga

28 Maji, Dita Botërore e Lojërave

Dita Botërore e Lojërave, e sponsorizuar nga Shoqata Ndërkombëtare e Bibliotekave të Lodrave (ITLA), mbahet më 28 maj.

Global 360

Osmani në takim me Chulick: Çdo sukses i Kosovës mban edhe vulën e SHBA

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani ka pritur në takim Nicole Chulick, zëvendësndihmëssekretaren e Departamentit të Shtetit nga Byroja…

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Shkolla e shkrimtarit

Shkrimtari nuk bëhet nga shkolla, shkrimtari lind.

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

28 Maji, Dita Botërore e Lojërave

Dita Botërore e Lojërave, e sponsorizuar nga Shoqata Ndërkombëtare e Bibliotekave të Lodrave (ITLA), mbahet më 28 maj.