OSBE, trajnim për ngritjen e kapaciteteve të Policisë së Shteti

Departamenti për Kërcënimet Ndërkombëtare i Sekretariatit të OSBE-së dhe Prezenca e OSBE-së në Shqipëri i dhanë Policisë së Shtetit licenca shtesë të softuerit për analizën e krimit


Departamenti për Kërcënimet Ndërkombëtare i Sekretariatit të OSBE-së dhe Prezenca e OSBE-së në Shqipëri i dhanë Policisë së Shtetit licenca shtesë të softuerit për analizën e krimit dhe zhvilluan një trajnim të avancuar në Tiranë.

Duke u mbështetur në programin e mëparshëm të trajnimit hyrës, mbajtur në dhjetor 2023, kjo nismë e organizuar nga data 26 shkurt deri më 8 mars 2024, u përshtat për 40 analistë të rinj të Drejtorisë së Inteligjencës dhe Arkivave Kriminale të Policisë së Shtetit.

Drejtori i Departamentit të Policisë Kriminale, Neritan Nallbati tha se trajnimi shënon një moment të rëndësishëm në bashkëpunimin e vazhdueshëm mes OSBE-së dhe Policisë së Shtetit.

“Ai jo vetëm përforcon themelet e hedhura nga përpjekjet e mëparshme për ngritjen e kapaciteteve, por gjithashtu i siguron Policisë së Shtetit mjete softuerike kritike, përfshirë licencat i2 Analyst’s Notebook. Këto licenca do t’u mundësojnë analistëve të zbatojnë aftësitë e tyre të reja të fituara në praktikë, duke përmirësuar më tej efikasitetin dhe efektivitetin operativ”, tha Nallbati.

Veprimtaria ishte pjesë e projektit të OSBE-së “Ndërtimi i kapaciteteve policore të udhëhequra nga inteligjenca në nivel rajonal dhe kombëtar në zonën e OSBE-së”, i cili financohet nga Gjermania.

Lufta, te pragu?

Izraeli dhe Irani, në një rajon të nxehtë sic është Lindja e Mesme kanë njohur së bashku raporte komplekse me…

Global 360

Izraeli kërkon mbledhjen e Këshillit të Sigurimit pas sulmit të Iranit

Izraeli ka kërkuar që Këshilli i Sigurimit i OKB-së të mbajë një mbledhje urgjente sot për të dënuar sulmin e…

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lufta, te pragu?

Izraeli dhe Irani, në një rajon të nxehtë sic është Lindja e Mesme kanë njohur së bashku raporte komplekse me…

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

Lufta, te pragu?

Izraeli dhe Irani, në një rajon të nxehtë sic është Lindja e Mesme kanë njohur së bashku raporte komplekse me…