FAO mbështet rritjen e aksesit në financim për fermerët

FAO në Shqipëri dhe Universiteti Bujqësor i Tiranës, kanë përfunduar me sukses sesionet e trajnimit të edukimit financiar për fermerët shqiptarë


FAO në Shqipëri dhe Universiteti Bujqësor i Tiranës, kanë përfunduar me sukses sesionet e trajnimit të edukimit financiar për fermerët shqiptarë dhe specialistët e ekstensionit bujqësor.

Ky projekt ka të bëjë me ndihmën e fermerëve në zonat e prekura nga tërmeti dhe specialistët e shërbimeve të ekstensionit të aksesojnë burimet financiare që u nevojiten për të përmirësuar bizneset e tyre.

Përgjigjja pozitive e pjesëmarrësve tregon angazhimin e tyre për njohuri të thelluara rreth burimeve financiare, dhe ndërgjegjësimin e të gjithë aktorëve kryesorë në proces përmes përpjekjeve tona bashkëpunuese.

Temat e mbuluara në trajnim përfshin mirëmbajtjen e të dhënave të fermave, proceset e regjistrimit të agrobiznesit, treguesit e efikasitetit të fermës, planet e biznesit, dhe më shumë.

Gjithashtu, ekonomistët e lartë të FAO-s mbajtën leksione të hapura për studentët e Universitetit mbi “Gjendjen e financave të gjelbra në sektorin agroushqimor” dhe “Rreziqet klimatike dhe rëndësia e tyre për bankat qendrore”.

Ekspertët e bujqësisë besojnë se fuqizimi i komuniteteve bujqësore me njohuri financiare është thelbësor për sukses afatgjatë dhe zhvillimin e qëndrueshëm të sektorit të bujqësisë.

Sheshi fundor te “Bulevardi i Ri”, Veliaj: Firmoset marrëveshja për grantin 11 milionë euro me Fondin e Katarit

Bashkia e Tiranës dhe Fondi për Zhvillim i Katarit firmosën sot marrëveshjen për grantin 11 milionë euro, për realizimin e…

Global 360

CNN zbulon prapaskenën e tërheqjes së Biden

Vendimi përfundimtar i Presidentit Joe Biden për t’u larguar nga gara u mor në 48 orët e fundit

Diplovista

Rakipi: Bisedimet Kosovë-Serbi të përqendrohen tek njohja, jo më në çështje teknike

Kryetari i Institutit për Studime Ndërkombëtare Albert Rakipi thotë se ka ardhur koha për një qasje tjetër në dialogun mes…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Sheshi fundor te “Bulevardi i Ri”, Veliaj: Firmoset marrëveshja për grantin 11 milionë euro me Fondin e Katarit

Bashkia e Tiranës dhe Fondi për Zhvillim i Katarit firmosën sot marrëveshjen për grantin 11 milionë euro, për realizimin e…