“Histori Suksesi”, ambasada shqiptare mbrëmje “Gala” në Athinë

Gjatë eventit u prezantuan dhe u nderuan me medaljonin përkatës figura të njohuara


Nje vit pas iniciativës për të promovuar elitën e komunitetit shqiptar, nëpërmjet Rubrikës “Histori Suksesi”, Ambasada e Shqipërisë në Greqi, zhvilloi një mbrëmje Gala dedikuar personazheve që kanë dhënë një kontribut të vyer në diasporën shqiptare në Greqi.

Gjatë eventit u prezantuan dhe u nderuan me medaljonin përkatës figura të njohuara jo vetëm në Greqi por edhe më gjerë, përmendim këtu legjendën e futbollit shqiptar Foto Strakosha, violinçelistin e njohur Renato Ripo, primo-balerinin Danilo Zeka, sipërmarrësin Vasil Llajo, gazetarët e mirënjohur Robert Goro dhe Artur Bibe, piktorin Helidon Haliti apo skulptorin Ilirian Shima, aktorin Nikolla Llambro, akademikun Iljaz Bobaj, shkrimtarin Thanas Medi dhe shume emra të fushave të tjera.

POSTIMI I AMBASADËS SHQIPTARE NË GREQI

Nje vit pas iniciativës së Ambasadës së RSH-së në Athinë, për të promovuar elitën e komunitetit shqiptar, nëpërmjet Rubrikës “Histori Suksesi”, u zhvillua një mbrëmje Gala dedikuar personazheve që kanë një kontribut të vyer në diasporën shqiptare në Greqi.

Rubrika “Histori Suksesi” përfshin personalitete nga të gjitha fushat e jetës, si arti, kultura, shkenca, gazetaria, biznesi, mjekësia, literatura, drejtësia, etj. Duke treguar në mënyrë narrative rrugëtimin personal dhe profesional të tyre, Ambasada promovon jo vetëm vlerat e tyre individuale, por edhe impaktin dhe ndikimin që ata kanë në krijimin e një imazhi ndryshe të Shqipërisë. Ata janë trajtuar jo vetëm si personalitete që me profesionin e tyre kanë ndikuar ne jetën sociale greke, por edhe si modele që e kthyen rrugëtimin e tyre si emigrantë në histori suksesi.

Komuniteti shqiptar tashmë ka krijuar elitën e saj intelektualë në Greqi që shërben si një simbol, si një urë lidhëse mes dy vendeve dhe kulturave, si model i bashkëjetesës dhe mirëkuptimit të ndërsjellë. Siç theksoi edhe Ambasadorja Luela Hajdaraga në fjalën e saj përshëndetëse, të gjithë këto personazhe më përkushtimin e tyre të palëkundur, jo vetëm kanë pasuruar tablonë kulturore të Greqisë, por njëkohësisht kanë shërbyer edhe si një burim frymëzimi për të gjithë.

Gjatë eventit u prezantuan figura të njohuara jo vetëm në Greqi por edhe më gjerë, përmendim këtu legjendën e futbollit shqiptar Foto Strakosha, violinçelistin e njohur Renato Ripo, primo-balerinin Danilo Zeka, sipërmarrësin Vasil Llajo, gazetarët e mirënjohur Robert Goro dhe Artur Bibe, piktorin Helidon Haliti apo skulptorin Ilirian Shima, aktorin Nikolla Llambro, akademikun Iljaz Bobaj, shkrimtarin Thanas Medi dhe shume emra të fushave të tjera.
🎶 Nën kolonën zanore të këngës “Rrjedh në këngë e ligjërime”, interpretuar mjeshtërisht nga e madhja Vaçe Zela u shfaq një kolazh me 52 personazhet e promovuar përgjatë këtij viti, të cilit u vlerësuan nga Ambasadorja znj. Hajdaraga.
📍 Ky aktivitet çeli edhe siparin e “nëntorit shqiptar” që organizohet nga Ambasada për të tretin vit radhazi me aktivitete për komunitetin shqiptar në Greqi 🇦🇱.
✔️ Një aktivitet i bukur plot miq të mirë!

✅ Nje vit pas iniciativës së Ambasadës së RSH-së në Athinë, për të promovuar elitën e komunitetit shqiptar, nëpërmjet…

Posted by Albanian Embassy in Greece – Ambasada Shqiptare në Greqi on Thursday, November 2, 2023

Lexo më shumë nga

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.

Global 360

SHBA, të burgosurit diplomohen në universitetet më të mira

Marrja e diplomës u mundëson të burgosurve të integrohen më lehtë në shoqëri pas kryerjes së dënimit

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

102-vjeçari që drejton shoqatën “Avni Rustemi” në Amerikë

102 herë që Vasil Malita ynë pret e përcjell shokë e miq, bashkatdhetarë të udhëve të atdheut e në emigracion.

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.