Bashkim Hoxha diellon edhe në “Dimrin e Librave”

Mes romaneve të shumtë në jetëshkrimin e tij letrar, Bashkim Hoxha na prezantom me romanin “Dimri i librave”, një histori që e sheh gati si film, prej stilit të tij të patjetërsueshëm.


Nga Flutura Açka

Të shkruash për Bashkim Hoxhën të duhet shumë më shumë vend se një hapësirë si kjo, pasi vektorët e jetês së tij janë të shumtë.

Rrallë ka mes nesh qytetarë të angazhuar me shoqërinë shqiptare në përmasën e tij: shkrimtar, dramaturg, gazetar, komunikues publik, e mbi të gjitha, një qytetar me rrason njerëzore të veshur plot mirënjohje.

Njerëz si Bashkim Hoxha arrijnë të bëjnē me përkushtimin e tute njē Shqipëri më të madhe nga ajo që njohim, për shkak se me fuqinë e komunikimit të tyre, të sjellin kaq pranë me zë e shqetësim, ndjesi e brengë, mijëra e mijëra shqiptarë çdo ditë e paprerë.

Mes romaneve të shumtë në jetëshkrimin e tij letrar, Bashkim Hoxha sapo na prezantom me romanin e radhës “Dimri i librave”, nje histori që e sheh gati si film, prej stilit të tij të patjetërsueshëm.

Kundron kohën ku jeton dhe trishtimin që të shkakton shkujdesja ndaj saj dhe këto janë qasje të autorëve humanistë dhe tē lidhur me lexuesin e kohës së tyre.

Rrugë të mbarë “Dimri i librave”, roman, botimet Onufri.

Gjatë promovimit sot në Qendrën Kombëtare të Librit dhe Leximit

Raporti i KE vlerëson punën e Gjykatës Kushtetuese

Komisioni Evropian ka publikuar raportin “Sundimi i Ligjit 2024”, për më shumë se 30 shtete në Evropës, mes të cilave…

Global 360

CNN zbulon prapaskenën e tërheqjes së Biden

Vendimi përfundimtar i Presidentit Joe Biden për t’u larguar nga gara u mor në 48 orët e fundit

Diplovista

Rakipi: Bisedimet Kosovë-Serbi të përqendrohen tek njohja, jo më në çështje teknike

Kryetari i Institutit për Studime Ndërkombëtare Albert Rakipi thotë se ka ardhur koha për një qasje tjetër në dialogun mes…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Raporti i KE vlerëson punën e Gjykatës Kushtetuese

Komisioni Evropian ka publikuar raportin “Sundimi i Ligjit 2024”, për më shumë se 30 shtete në Evropës, mes të cilave…