Italia lejon kultivimin e katër rrënjëve kanabis në shtëpi

Në Itali është votuar teksti bazë i ligjit mbi kanabisin që dekriminalizon kultivimin e jo më shumë se katër bimëve “femra“.


Në Itali është votuar teksti bazë i ligjit mbi kanabisin që dekriminalizon kultivimin e jo më shumë se katër bimëve “femra“. Kjo u njoftua nga kreu i Komisionit të Drejtësisë së Dhomës së Deputetëve, Mario Perantoni.

“Është një votim i rëndësishëm, i marrë në vazhdën e jurisprudencës së Gjykatës së Kasacionit, por edhe falë aftësisë së grupeve parlamentare për t’u përballur me njëri -tjetrin dhe për të gjetur një sintezë të arsyeshme” – tha ai.

Sipas tij, kultivimi i kanabisit në shtëpi “është thelbësor për pacientët të cilët duhet ta përdorin atë për arsye terapeutike dhe të cilët shpesh nuk e gjejnë atë në dispozicion”.

Kjo nismë përcakton dënime vetëm në rastet e shitjes së kanabisit. Ndryshimet në ligj ulin dënimet për sasi të vogla kanabisi, por nga ana tjetër rriten nga 6 në 10 vjet dënimet për krimet që lidhen me përpunimin apo trafikimin e kanabisit. Forcohen dënimet edhe për ata që shpërndajnë kanabis afër shkollave.

Lexo më shumë nga

“Daily Express”: Shqipëria – zbuloni disa nga brigjet më të bukura të vendit ballkanik

Aurora Bosotti shkruan në të përditshmen britanike “Daily Express”.

Global 360

NATO me udhëheqje të re: Lidhjet e Mark Rutte-s me Kosovën ndër vite

Sekretarët e përgjithshëm të NATO-s zgjidhen me konsensus nga të 32 vendet anëtare.

Diplovista

Bregu: Zero roaming me BE-në deri më 2027

Perspektiva e Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor nuk është më një proces datash, BE-ja po ndryshon, ndoshta duhet të ndryshohet…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Shqipëria, emigrantët dhe BE

Ndërsa procesi i votimit në vendet e BE edhe pak i afrohet fundit, pak ditë më parë kryeministrja e Italisë,…

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

“Daily Express”: Shqipëria – zbuloni disa nga brigjet më të bukura të vendit ballkanik

Aurora Bosotti shkruan në të përditshmen britanike “Daily Express”.