Shiu, Kadriu dhe komshia Bona!

Barsaletat e aktorit të njohur shqiptar, Anil Frashëri

“Bëmat” në Firence, nga “Mimi di Puccini”, tek Elisa si “Beatriçja” e Dantes

Udhëtimi në Itali i delegacionit të lartë shqiptar pat peripecitë e veta. Fundi i tij na la pa frymë…

Frashëllinjtë, si klan!

Po si arritën frashërllinjtë të quhen vëllazëri? Si u kthyen frasherllinjte në një dinasti? Si u bënë faktor?

Fillesat e pasqyrimit të gruas shqiptare në kulturën europiane në shekullin e XIX

Studiues, Drejtor i Muzeut Historik Kombëtar

Altruizmi dhe egoizmi në historinë shqiptare!

Studiues, Drejtor i Muzeut Historik Kombëtar, Tiranë