Kur ndez një dritë!

E ftuar në një familje hebrenjsh për të festuar një ditëlindje, një dritë të ndezur për Hanukkah.

Nga Dhjetori në Dhjetor!

Në fundin e viteve 1990 shqiptarët kishin shpresë se Shqipëria do të hynte në një epokë të re.

Iluministi Naum Veqilharxhi dhe vetëdija kombëtare

“Shpikësit e shkronjave, nuk sjellin dëm, por përparim!”… – Naum Veqilharxhi.

Lamtumirë Mirush Kabashi! Lamtumirë shok dhe mik i madh!

Mirush Kabashi, ti ishe i Durrësit dhe mbetet përjetësisht i Durrësit dhe i durrsakëve!

Shën Naumi i Premtuar!

Cfarë e detyroi Zogun të lëshojë këtë territor të bukur me një artefakt të tillë historik në duart e sllavëve të jugut?

Përse u tradhtuan shqiptarët?

Dhe kjo është një nga arsyet pse Ismail Qemali dha dorëheqjen. Ai mori udhët e mërgimit politik.

Dhimitër Pecani, “Francezi” ynë me kostumin e përjetshëm të shqiptarit

Pas 35 vitesh takohemi me Dhimitër Pecanin, regjisorin e famshëm, mik i mrekulleshëm i kulturës dhe i artit

Petro Marko, apostulli i shkrimtarisë shqiptare!

Janë të rallë shkrimtarët ballkanikë që të kenë pasur një jetë të vrullshme si Petro Marko.

Gëzim Kabashi prezanton librin “Me Artistët e Qytetit”

I katërti i Kabashëve për protogonistët e artit durrsak

Oponencë Presidentit të Ukrainës: “Gjithsesi, nuk do të ketë luftë në Ballkan”!

Mbetet ende i freskët, ndoshta i frikshëm për disa, paralajmërimi i Presidenti të Ukrainës, Volodymyr Zelensky