Aventura shqiptare e Alain Mahuzier

Ai ka shumë miq shqiptarë si dhe një bibliotekë të tërë për Shqipërinë edhe pse profesioni i tij si arkeolog

“Der Kaiser” shkon në parajsë!

Ka luajtur tri herë kundër perfaqësueses shqiptare, vetëm një herë në Tiranë, në shkurt 1971.

Bedria dhe kurbeti!

Dhe Bedria mendoi. Mendoi si Bibla e ka shenjtëruar duke bërë theror jetën e saj. Me vetvrasjen e saj.

Lamtumirë Thanas Mustaqi, zemra e miqësisë tonë dhe e gazetarisë durrsake!

Humbja që ka pësuar gazetaria durrsake, është e jashtëzakonshme me mungesën e Thanas Mustaqit.

Meshari i Gjon Buzukut – 5 janar 1555

Më 5 janar 1555, prifti katolik shqiptar dom Gjon Buzuku përfundoi së shkruari ‘Mesharin’ që sot njihet si vepra e parë e këtij lloji dhe njëkohësisht si i pari monument letrar i botuar në gjuhën shqipe.

Zonjusha Levinski…

Ajo heshti dhe ktheu gotën e pijes përballë dritares mbi Rue des Solitaires, si për t’i dhënë fund një kujtimi të hidhur. Dhe asaj i pëlqente ta thërrisnin Levinska.

Sul Poda, “luani” i detit!

Sul Poda në 80-vjetorin e lindjes. Gëzuar profesor Sula! Gëzuar shok dhe mik!

Festimi i Krishtlindjes filloi në Romë, më 25 dhjetor 336

Pema e Krishtlindjes u regjistrua për herë të parë për t’u përdorur nga luteranët gjermanë në shekullin e 16-të

Princ Leka II: Ju uroj nga zemra Krishtlindjen!

Princi trashëgimtar i Kurorës Mbretërore, Princ Leka II, uroi gjithë besimtarët për festën e Krishtlindjes.

Niko Kurani: Mirush Kabashi, përjetësisht në zemrat e durrsakëve!

Dy episode të jashtëzakonshme për artistin e madh, treguar nga Niko Kurani, një nga korifejtë e notit durrsak