“The Coolist”: Shqipëria ndër 10 vendet më të mira për të udhëtuar në 2024

Maria Mikkelsen shkruan në revistën amerikane “The Coolist”.


Vendet më të mira për të udhëtuar në 2024 përfshijnë vendndodhje më pak të njohura, mrekulli natyrore dhe qytete të gjalla, shkruan Maria Mikkelsen në revistën amerikane “The Coolist”.

Këtë verë udhëtarët po priren drejt eksperiencave më autentike dhe destinacioneve më të mira të udhëtimeve në vitin 2024 që plotësojnë një kërkesat dhe interesat e tyre.

Turistët po tërhiqen nga destinacionet kryesisht të paprekura nga mbipopullimi masiv. Ato ofrojnë mundësi për përvoja pozitive nëse jeni në kërkim të mrekullive më pak të njohura historike, gastronomike, kulturore ose natyrore.

Udhëtimet në 2024 rihapin rrugën drejt vetëeksplorimit, si një nga mënyrat më të mira për t’u zhvilluar si individ, si dhe për të kënaqur interesat personale.

Shqipëria është një vend në Evropën Juglindore me një mrekulli gjeografike dhe një histori e kulturë të gjallë.

Shqipëria në tërësi ofron pamje piktoreske për shkak të pozicionit të saj midis deteve Adriatik dhe Jon.

Rruga e Ciklit Trans Dinarica kalon përmes Shqipërisë, por ne rekomandojmë një vizitë më të gjatë për shkak të vendndodhjeve si Riviera Shqiptare dhe vendet e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s, Butrinti dhe Gjirokastra.

Kultura e vendit është e lashtë, që përfshin zakone shekullore, kulinari, art, muzikë dhe letërsi.

Gjithashtu përfshihen grupe të ndryshme etnike, identiteti mbizotërues shqiptar është i rrënjosur në prejardhjen ilire dhe ndikimet osmane.

Shqipëria ka tërhequr një numër në rritje vizitorësh për shkak të vendeve të saj natyrore dhe arkeologjike.

Për shembull, Riviera Shqiptare përmban ujëra të pastra, fshatra dhe plazhe piktoreske, si dhe Parkun Kombëtar të Llogorasë.

Ndërkohë, Butrinti është një nga vendet më të rëndësishme arkeologjike të Evropës Juglindore, me rrënoja greke, romake, bizantine, veneciane dhe osmane.

Ndërkohë, vendndodhjet urbane si Gjirokastra janë shembull i arkitekturës osmane.

Për shkak të madhësisë së Shqipërisë, ka shumë vende për t’u vizituar, megjithëse mund të merrni në konsideratë një vizitë ditore në Mal të Zi dhe Kosovë.

Të dyja e përmirësojnë përvojën ballkanike përmes kulturave dhe historive të tyre përkatëse.

Koha më e mirë për të vizituar Shqipërinë është nga prilli në qershor dhe nga shtatori në tetor për shkak të motit më të butë.

Anasjelltas, koha më e keqe për të vizituar do të ishte dhjetori deri në shkurt, pasi gjatë dimrit temperaturat bien në rajonet më malore. Në përgjithësi, klima e Shqipërisë është relativisht e butë.

Shpenzimet ditore në vendin mesdhetar arrijnë nga 35 deri në 190 dollarë.

Transporti brenda Shqipërisë përfshin autobusë dhe furgonë për udhëtime ndërqytetase, dhe makina me qira që ofrojnë më shumë fleksibilitet për të eksploruar zona të largëta.

Shqipëria është renditur mes 10 vendeve më të mira për të udhëtuar në 2024:

Shqipëri
Indonezi
Estoni
Tajvan
SHBA
Porto Riko
Rruga e Ciklit Trans Dinarica, Ballkan
Kanada
Spanjë
Meksikë

(Marrë nga ATSH)

Lufta, te pragu?

Izraeli dhe Irani, në një rajon të nxehtë sic është Lindja e Mesme kanë njohur së bashku raporte komplekse me…

Global 360

Izraeli kërkon mbledhjen e Këshillit të Sigurimit pas sulmit të Iranit

Izraeli ka kërkuar që Këshilli i Sigurimit i OKB-së të mbajë një mbledhje urgjente sot për të dënuar sulmin e…

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lufta, te pragu?

Izraeli dhe Irani, në një rajon të nxehtë sic është Lindja e Mesme kanë njohur së bashku raporte komplekse me…

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

Lufta, te pragu?

Izraeli dhe Irani, në një rajon të nxehtë sic është Lindja e Mesme kanë njohur së bashku raporte komplekse me…