Bashkëpunim institucional, Gjykata Kushtetuese marrëveshje me Dhomën e Avokatisë

Marrëveshja u nënshkrua nga kryetarja e Gjykatës Kushtetuese, Holta Zaçaj dhe kryetari i Dhomës së Avokatisë, Maksim Haxhia.


Gjykata Kushtetuese dhe Dhoma e Avokatisë nënshkruan marrëveshjen kuadër për bashkëpunim institucional ndërmjet tyre.

Marrëveshja u nënshkrua dje nga kryetarja e Gjykatës Kushtetuese, Holta Zaçaj dhe kryetari i Dhomës së Avokatisë, Maksim Haxhia.

Marrëveshja ka si qëllim nxitjen dhe mbështetjen e interesit të përbashkët të dy institucioneve në zhvillimin e mendimit juridik, të doktrinës dhe të botimeve shkencore, me qëllim promovimin e kërkimit shkencor dhe rritjen e kapaciteteve të praktikantëve të ligjit, kryesisht nëpërmjet realizimit të aktiviteteve shkencore të përbashkëta dhe periodike.

Këto aktivitete do të jenë në formën e konferencave shkencore, trajnimeve, seminareve dhe tryezave të përbashkëta të punës, në fushën e së drejtës kushtetuese, të drejtave të njeriut dhe të drejtave të lidhura me to.

(ATSH)

“Ditë, Javë dhe Festivale Filmi”, QKK: Nisin aplikimet për financimin e projekteve

Projektet e ngjarjeve që do të kremtojnë artin dhe pasionin për kinemanë botërore, evropiane dhe shqiptare, do të duhet të…

Global 360

Osmani në takim me Chulick: Çdo sukses i Kosovës mban edhe vulën e SHBA

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani ka pritur në takim Nicole Chulick, zëvendësndihmëssekretaren e Departamentit të Shtetit nga Byroja…

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Shkolla e shkrimtarit

Shkrimtari nuk bëhet nga shkolla, shkrimtari lind.

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

“Ditë, Javë dhe Festivale Filmi”, QKK: Nisin aplikimet për financimin e projekteve

Projektet e ngjarjeve që do të kremtojnë artin dhe pasionin për kinemanë botërore, evropiane dhe shqiptare, do të duhet të…