Raporti i KE vlerëson punën e Gjykatës Kushtetuese

Komisioni Evropian ka publikuar raportin “Sundimi i Ligjit 2024”, për më shumë se 30 shtete në Evropës, mes të cilave është edhe Shqipëria.

Gjykata Kushtetuese, marrëveshje bashkëpunimi me Gjykatën Kushtetuese të Spanjës

Kryetarja e Gjykatës Kushtetuese, Holta Zaçaj u prit nga kryetari i Gjykatës Kushtetuese të Mbretërisë së Spanjës, Cándido Conde-Pumpido Tourón.

Bashkëpunim institucional, Gjykata Kushtetuese marrëveshje me Dhomën e Avokatisë

Marrëveshja u nënshkrua nga kryetarja e Gjykatës Kushtetuese, Holta Zaçaj dhe kryetari i Dhomës së Avokatisë, Maksim Haxhia.

Kryetarja e Kushtetueses pas takimit me Blinken: Rikonfirmoi mbështetjen e SHBA për reformën në drejtësi

Kryetarja e Gjykatës Kushtetuese, Holta Zaçaj ka reaguar pas takimit një ditë më parë që Sekretari amerikan i Shtetit, Antony Blinken zhvilloi me krerët më të lartë të institucioneve të drejtësisë

Zaçaj: Nuk ka stok dosjesh në Gjykatën Kushtetuese

Në analizën vjetore të Gjykatës Kushtetuese, kryetarja Zaçaj u shpreh se gjatë vitit 2023 u regjistruan 452 kërkesa.

Marrëveshja Shqipëri-Itali për emigrantët, sërish seancë në Gjykatën Kushtetuese

Gjykata Kushtetuese mblidhet sërish sot për çështjen e marrëveshjes mes Shqipërisë dhe Italisë për strehimin e emigrantëve.

Zaçaj takim me Wisner: Sfidë e Gjykatës Kushtetuese prirja për të na përfshirë në diskursin politik

Trupa e gjyqtarëve të Gjykatës Kushtetuese takim me të Ngarkuarin me Punë të Ambasadës së SHBA

Simbole dhe toga të reja për Gjykatën Kushtetuese

Gjykata Kushtetuese e Republikës së Shqipërisë ka prezantuar simbolet e saj të reja.

Manja: Vazhdon puna për implementimin e hartës së re gjyqësore

Ministri i Drejtësisë, Ulsi Manja përshëndeti sot vendimin e Gjykatës Kushtetuese që konfirmoi hartën e re gjyqësore.

Gjykata Kushtetuese rrëzon kërkesën e opozitës për shfuqizimin e VKM për ndërtimet pa leje

Gjykata Kushtetuese ka vendosur rrëzimin e kërkesës së opozitës për shfuqizimin e Vendimit të Këshillit të Ministrave për ndërtimet pa leje.