Investimet “Smart City” në Shqipëri, ambasadori Canaj takim me kreun e agjencisë ADF, në Beograd

Ambasadori i Shqipërisë në Serbi, Dr. Bardhyl Canaj, zhvilloi një takim me Drejtorin e Agjencisë Rajonale për Zhvillim të Francës – AFD-së, me Seli në Beograd, Z. Arnaud Dauphin.


Ambasadori i Shqipërisë në Serbi, Dr. Bardhyl Canaj, zhvilloi një takim me Drejtorin e Agjencisë Rajonale për Zhvillim të Francës – AFD-së, me Seli në Beograd, Z. Arnaud Dauphin.

Agjencia ADF, në kooperim me organizmat e ngajshme nga Gjermania e B.E-ja ka finalizuar marrëveshje të shumta bashkëpunimi me organizmat shtetërore të Shqipërisë në sektorët e Menaxhimit të Ujërave, Energjisë, Turizmit, Mbetjeve Urbane në qytetet e Gjirokastrës, Vlorës, Durresit, Kukësit,etj, në vlerën e mbi 350 milionë eurove.

“Në vitet në vijim ky bashkëpunim do të avancojë me mbi 50% më shumë investime në kuadrin e Programit ‘Mbeshtjetja e Reformës në sektorin energjitik në Shqipëri’, bashkë me partnerët nga Gjermania e do të shtrihet edhe në investime në sektorët si Smart City në Tiranë”, shkruan ambasada në shënimin e saj në rrjetet sociale.

POSTIMI I AMBASADËS SHQIPTARE NË SERBI

Bashkëbisedim tejet produktiv me Drejtorin e Agjencisë Rajonale për Zhvillim të Francës – AFD-së, me Seli në Beograd, Z. Arnaud Dauphin. Agjencia ADF, në kooperim me organizmat e ngajshme nga Gjermania e B.E-ja ka finalizuar marrëveshje të shumta bashkëpunimi me organizmat shtetërore të Shqipërisë në sektorët e Menaxhimit të Ujërave, Energjisë, Turizmit, Mbetjeve Urbane në qytetet e Gjirokastrës, Vlorës, Durresit, Kukësit,etj, në vlerën e mbi 350 milionë eurove. Në vitet në vijim ky bashkëpunim do të avancojë me mbi 50% më shumë investime në kuadrin e Programit ‘ Mbeshtjetja e Reformës në sektorin energjitik në Shqipëri’, bashkë me partnerët nga Gjermania e do të shtrihet edhe në investime në sektorët si Smart City në Tiranë dhe integrimin e ndihmat ndaj vajzave dhe nënave të reja në qytetet e tjera të Shqipërisë.

Bashkëbisedim tejet produktiv me Drejtorin e Agjencisë Rajonale për Zhvillim të Francës – AFD-së, me Seli në Beograd,…

Posted by Embassy of Albania in Belgrade on Tuesday, February 6, 2024

Katër marrëveshjet e arritura në Samitin Ballkani Perëndimor-BE

Na ulja e kostove të transaksioneve bankare te korsitë e gjelbra

Global 360

Rezoluta e PE: Mungesa e suksesit në dialogun Kosovë-Serbi dëmton besueshmërinë e BE-së

PE-ja i bëri thirrje Bashkimit Evropian që ta ndryshojë qasjen në dialog, në mënyrë që të ketë përparim.

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

“La dolce vita”, një kontrapunkt aktual edhe i shoqërisë sonë

Një botë kukullash, një botë teatri. Botë që duket në dritë, po që s'ka më dritë.

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

Katër marrëveshjet e arritura në Samitin Ballkani Perëndimor-BE

Na ulja e kostove të transaksioneve bankare te korsitë e gjelbra