Brezi i ri i prirë për të bërë blerje gjatë pushimeve të gjata

Të rinjtë në Kinë po luajnë rol gjithnjë e më të madh si vendimmarrës me afrimin e Festivalit të Pranverës, të gatshëm për të shpenzuar më shumë dhe për të kërkuar përvoja të paharrueshme,


Të rinjtë në Kinë po luajnë rol gjithnjë e më të madh si vendimmarrës me afrimin e Festivalit të Pranverës, të gatshëm për të shpenzuar më shumë dhe për të kërkuar përvoja të paharrueshme, sipas një sondazhi të tregut të stilit të jetesës.

“Festivali i Pranverës ka një rëndësi të madhe si festimi kryesor vjetor, duke përfshirë periudhën përpara festës dhe vetë festivalin, periudha që shërbejnë si mundësi të veçanta blerjesh”,- deklaroi Jason Yu, menaxher i përgjithshëm i “Kantar Worldpanel China”.

Yu tha se pritjet e rritura të këtij viti për festimet e Vitit të Ri Hënor kanë nxitur rritjen e iniciativave të marketingut në përputhje me momente dhe nevoja të ndryshme. Siç zbulohet nga raporti i vitit 2024 mbi njohuritë mbi tendencat e mediave sociale gjatë festivalit, i përpiluar nga “Kantar”, një institut i kërkimit të tregut, dhe “Xiaohongshu”, një platformë e mediave sociale e fokusuar në stilin e jetës, rreth 83 për qind e personave të moshës midis 18 dhe 35 vjeç e konsiderojnë veten ose partnerët e tyre si planifikuesit kryesorë për festivalin në Vitin e Dragoit, ndërsa pjesa tjetër shikon prindërit e tyre si organizatorët kryesorë.

Raporti, i bazuar në intervistat me 400 konsumatorë të rinj në qytetet e nivelit të parë, të dytë dhe të tretë, tregon se 48 për qind e të anketuarve kanë zgjedhur ta festojnë festën në shtëpi, 33 për qind planifikojnë të kthehen në vendlindjet dhe rreth 18 për qind synojnë të udhëtojnë.


Foto nga VCG

Krahasuar me Festivalin e Pranverës vitin e kaluar, 68 për qind e konsumatorëve planifikojnë të rrisin shpenzimet e tyre për festën e ardhshme të zgjatur, 26 për qind nuk kanë në mendje ndryshime buxhetore dhe vetëm 6 për qind do të shtrëngojnë rripin gjatë pushimit. Raporti zbuloi se mallrat kryesore të piketuara gjatë Festivalit të Pranverës janë veshjet dhe aksesorët (48 për qind), ushqimet, alkooli dhe pijet (36 për qind), produktet e freskëta (36 për qind), restorantet (36 për qind) dhe higjiena personale (36 për qind).

Shpenzimet e udhëtimit pritet të rriten me rreth 36 për qind, duke u renditur e treta midis kategorive në rritje.

Sa i përket aktiviteteve të planifikuara për pushim, 97 për qind e të rinjve të anketuar do t’i japin përparësi ushqimit dhe pijeve, 55 për qind do të fokusohen në aktivitete të mbushura me atmosferë të festivalit, 36 për qind planifikojnë të marrin pjesë në përgatitjet e darkës së Vitit të Ri Hënor, 36 për qind do të marrin pjesë në aktivitetet rekreative në ambiente të mbyllura, ndërsa rreth 30 për qind do të fokusohen në aktivitete të shëndetshme dhe dhurata.


Foto nga VCG

Motivimet pas këtyre planeve të festivalit kryesisht sillen rreth kërkimit të fillimeve pozitive deri në fillimin e një viti të ri hënor, duke krijuar përvoja të paharrueshme, duke përmirësuar shëndetin mendor dhe fizik dhe duke nxitur lidhjet familjare. Në platformat e mediave sociale, të rinjtë po eksplorojnë idetë për një festë të gëzueshme, duke përfshirë kënaqësinë e shijeve të kuzhinës, ndarjen e specialiteteve lokale, përvojën e kuzhinës së larmishme, kontrollimin e tregjeve në natyrë ose mbrëmje gala, si dhe pjesëmarrjen në bankete dhe aktivitete të tjera.

Burimi: CRI.CN

Lexo më shumë nga

Katër marrëveshjet e arritura në Samitin Ballkani Perëndimor-BE

Na ulja e kostove të transaksioneve bankare te korsitë e gjelbra

Global 360

Rezoluta e PE: Mungesa e suksesit në dialogun Kosovë-Serbi dëmton besueshmërinë e BE-së

PE-ja i bëri thirrje Bashkimit Evropian që ta ndryshojë qasjen në dialog, në mënyrë që të ketë përparim.

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

“La dolce vita”, një kontrapunkt aktual edhe i shoqërisë sonë

Një botë kukullash, një botë teatri. Botë që duket në dritë, po që s'ka më dritë.

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

Katër marrëveshjet e arritura në Samitin Ballkani Perëndimor-BE

Na ulja e kostove të transaksioneve bankare te korsitë e gjelbra