Meloni: Shpërndarja e emigrantëve në vendet e BE-së duhet të riorganizohet

Kryeministrja italiane Giorgia Meloni nuk beson se reforma e BE-së për azilin është një zgjidhje e qëndrueshme


Kryeministrja italiane Giorgia Meloni nuk beson se reforma e BE-së për azilin është një zgjidhje e qëndrueshme për të frenuar emigracionin e parregullt në Evropë.

Pas një beteje të gjatë, vendet anëtare të BE-së dhe Parlamenti Evropian ranë dakord për një reformë të Sistemit të Përbashkët Evropian të Azilit para fundit të vitit.

Shpërndarja e emigrantëve ndërmjet vendeve anëtare të BE-së duhet të riorganizohet.

Nëse vendet nuk duan të pranojnë refugjatë, ata duhet të ofrojnë mbështetje, për shembull në formën e pagesave monetare. U ranë dakord gjithashtu për procedurat e standardizuara kufitare dhe akomodimin për migrantët.

“Unë mendoj se rregullat e reja janë më të mira se ato të mëparshme”, tha lideri i ekstremit të djathtë në një konferencë shtypi në Romë.

“Por kjo nuk është një zgjidhje. Ne kurrë nuk do ta zgjidhim problemin nëse mendojmë se si i menaxhojmë emigrantët kur ata të arrijnë në Evropë”, shtoi ajo.

(Marrë nga ATSH)

Lexo më shumë nga

“Daily Express”: Shqipëria – zbuloni disa nga brigjet më të bukura të vendit ballkanik

Aurora Bosotti shkruan në të përditshmen britanike “Daily Express”.

Global 360

NATO me udhëheqje të re: Lidhjet e Mark Rutte-s me Kosovën ndër vite

Sekretarët e përgjithshëm të NATO-s zgjidhen me konsensus nga të 32 vendet anëtare.

Diplovista

Bregu: Zero roaming me BE-në deri më 2027

Perspektiva e Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor nuk është më një proces datash, BE-ja po ndryshon, ndoshta duhet të ndryshohet…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Shqipëria, emigrantët dhe BE

Ndërsa procesi i votimit në vendet e BE edhe pak i afrohet fundit, pak ditë më parë kryeministrja e Italisë,…

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

“Daily Express”: Shqipëria – zbuloni disa nga brigjet më të bukura të vendit ballkanik

Aurora Bosotti shkruan në të përditshmen britanike “Daily Express”.