Ndikimi i fjalës së mençur

Kjo fushatë ndërgjegjësimi në Shqipëri zbatohet nga zyrat lokale të UNFPA Albania dhe UNDP Albania.


Fjala e mençur ka aftësinë t’i ndikojë të tjerët pozitivisht dhe të përmirësojë marrëdhëniet midis njerëzve. Diversiteti politik është vlerë në shoqërinë tonë demokratike.

Ai i ushqen të rinjtë me tolerancë ndaj opinioneve dhe besimeve të ndryshme politike.

Ky diversitet ndihmon në ndërtimin e marrëdhënieve pozitive midis të rinjve me opinione të ndryshme politike, në ndërtimin e besimit dhe bashkëpunimit reciprok mes tyre.

Përdorimi me kujdes i fjalëve nga të rinjtë e përfshirë në politikë është process edukimi për masën e gjerë të bashkëmoshatarëve të tyre.

Duke u kujdesur të përdorin fjalët me mençuri, ata bëhen modeli pozitiv dhe frymëzues i një të ardhmeje më të mirë, pa tensione dhe pa gjuhë urrejtjeje për shkak të besimit politik.

Le të kujtojmë se secili prej nesh është unik dhe ka vlerat e tij personale me të cilat ndikon edhe tek të tjerët.

 

Le të zgjedhim të bëhemi modeli pozitiv. Përgjegjshmëria personale për fjalët që përdorim, le të kthehet në një proces të rëndësishëm transformimi drejt një shoqërie më tolerante dhe më gjithëpërfshirëse.

Kjo fushatë ndërgjegjësimi organizohet në kuadër të iniciativës rajonale të Organizatës së Kombeve të Bashkuara “Të rinjtë për përfshirje, barazi dhe besim”, e financuar nga Fondi i Kombeve të Bashkuara për Paqen – @unpeacebuilding .

Në Shqipëri, projekti zbatohet nga zyrat lokale të UNFPA Albania dhe UNDP Albania.

Shqipëria ka rritur goditjen në luftën kundër trafikimit të qenieve njerëzore

Zv.ministrja e Brendshme, Romina Kuko, mori pjesë në Konferencën e OSBE-së, që u zhvillua në Vjenë

Global 360

Komandanti i NATO-s për Evropën: Po shtojmë forcat në Kosovë

Cavoli vlerësoi se tensionet etnike në Bosnjë gjithashtu kanë potencial për të përshkallëzuar dhe destabilizuar rajonin e Ballkanit Perëndimor

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Fjala është e para!

Na pëlqejnë fjalët e mençura dhe i marrim me vete! Ndaj fjala mbetet e para dhe e fundit si ajri…

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

Shqipëria ka rritur goditjen në luftën kundër trafikimit të qenieve njerëzore

Zv.ministrja e Brendshme, Romina Kuko, mori pjesë në Konferencën e OSBE-së, që u zhvillua në Vjenë