AIDA, trajnim mbi tregtinë elektronike për gratë sipërmarrëse

Trajnimi u zhvillua nga Gender Alliance for Development Center (GADC), në bashkëpunim me AIDA-n


Më datë 26 tetor 2023, në ambientet e AIDA-s u mbajt trajnimi mbi tregtinë elektronike për gratë sipërmarrëse, kryesisht artizane dhe gra të sektorit të mikëpritjes, hoteleri-turizëm.

Trajnimi u zhvillua nga Gender Alliance for Development Center (GADC), në bashkëpunim me AIDA-n, në kuadër të projektit “Fuqizimi ekonomik i grave dhe prospektiva gjinore në zinxhirin e vlerave të biznesit”.

Fjalën hapëse të trajnimit e mbajti Drejtoresha Ekzekutive e AIDA-s, Znj. Laura Plaku (Saro), e cila përshëndeti gratë e pranishme dhe theksoi potencialin që kemi dhe sesi tregtia elektronike si katalizator i zhvillimit ekonomik, ka krijuar mundësi të panumërta për sipërmarrësit për të arritur një audiencë më të gjerë dhe për tu promovuar në tregje të reja. Në vijim fjalën e mori edhe Drejtoresha Ekzekutive e Qendrës Aleanca Gjinore për Zhvillim (GADC), Znj. Mirela Arqimandriti, e cila falenderoi gratë pjesëmarrëse dhe prezantoi qëllimin e këtij projekti në mbështetje të grave sipërmarrëse në Shqipëri.

Në trajnim gratë u njohën me konceptet e tregtisë elektronike, mundësitë që ofron tregtia online, shembuj suksesi dhe metodat se si gratë mund të bëhen pjesë e platformave online të shitjeve. Gjatë trajnimit gratë patën mundësinë të punonin në grupe dhe individualisht për të përcaktuar dhe identifikuar niche-n e biznesit të tyre, në mënyrë që të zhvillojnë shitjet online dhe të kenë sukses në arritjen e klientëve dhe tregjeve të reja.

Muzhaqi: Rinia në qendër të reformave për Ligjin e Rinisë dhe Vullnetarizmit

Ministrja e Shtetit për Rininë dhe Fëmijët vazhdon konsultimet për të formësuar ligjin “Për Rininë” dhe “Për Vullnetarizmin”

Global 360

CNN zbulon prapaskenën e tërheqjes së Biden

Vendimi përfundimtar i Presidentit Joe Biden për t’u larguar nga gara u mor në 48 orët e fundit

Diplovista

Rakipi: Bisedimet Kosovë-Serbi të përqendrohen tek njohja, jo më në çështje teknike

Kryetari i Institutit për Studime Ndërkombëtare Albert Rakipi thotë se ka ardhur koha për një qasje tjetër në dialogun mes…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Muzhaqi: Rinia në qendër të reformave për Ligjin e Rinisë dhe Vullnetarizmit

Ministrja e Shtetit për Rininë dhe Fëmijët vazhdon konsultimet për të formësuar ligjin “Për Rininë” dhe “Për Vullnetarizmin”