Arben Kristani, piktori ndërkombëtar i Përmetit

Arben Kristani është një ndër piktorët më të sukseshëm të gjeneratës së të arteve figurative, që ka një qytet artistësh si Përmeti


Nga Dash Frashëri, botues i TiranaDiplomat.com

Arben Kristani është një ndër piktorët më të sukseshëm të gjeneratës së të arteve figurative, që ka një qytet artistësh si Përmeti.

Me një pasion të madh për artin, 54-vjeçari Kristani ka marrë pjesë në disa “Koloni piktorësh”, si në Korçë (“Ditët e Mios”), në ekspozitën e mbështetur nga OSBE-ja mbi “Të drejta e grave” në Durrës, qytet edhe ku banon prej disa vitesh.

Në punët dhe artin e tij figurativ, në teknikën e vajit, akuarelit dhe grafikës evidentohen punë në gjinënë e peizazhit, portretit, natyrës së qetë, eksperimentime estetike, arti modern, etj.

Ka çelur mbi 15 ekspozita personale dhe ka marrë pjesë në tri të përbashkëta, në Durrës, Tiranë dhe në Përmet, qytetin e tij të lindjes, si dhe në kolonitë në Ersekë dhe Lezhë.

Ka marrë pjesë në “koloni ndërkombëtare piktorësh” dhe ka ekspozuar punimet në Itali, Sllovaki, Hong Kong, Vietnam, Maqedoninë e Veriut dhe Kosovë.

Kompanitë shqiptare në fokus të konferencës “Business 2030

Ambasada e Suedisë në Shqipëri dhe Kombet e Bashkuara organizojnë Konferencën “Business 2030”

Global 360

Epoka e post-së vërtetës, “faktet alternative” dhe Kina në lupën e medias

  Nga Dr. Marsela Musabelliu Psikologët përdorin termin “gaslight” (shqipëruar ndriçim/ndezje me gaz) për t’iu.

Diplovista

Djali kujton historinë e nënës që u shpëtua në Shqipëri gjatë Holokaustit

Zëri i Amerikës interviston djalin Juta Gerechter, Benjy Neumman dhe familjarët e Njazi dhe Lisa Lotte Pilkut

Gjeopolitika

Dialogu dhe kooperimi Francë & Europë me Kinën si alternativë për paqe!

Presidenti i Republikës Franceze, Emmanuel Macron, realizoi në Kinë një vizitë treditore

OPED

Mid’hat Frashëri, diplomat, albanalog dhe antropolog i spikatur

Fjala në përurimin e vëllimit të tetë të veprës së zgjedhur të Mid'hat Frashërit.

Profil

Jepini pasaportën kuqezi “shqiptares” Yuri Kim!

Një portet i “paautorizuar” i Ambasadores Amerikane në Shqipëri, Yuri Kim.

Masmedia

”The Sun”: Shqipëria vendi i ri i pushimeve verore në Evropë

Mesatarisht, kostoja e jetesës në Tiranë është rreth 61 për qind më e ulët se në Londër.