Margariti: Projekt për ndërhyrjen në Kishën e Profetit Ilia në Bual, Përmet

Kisha e Profetit Ilia në Bual të Përmetit ka nevojë për ndërhyrje emergjente për t’i shpëtuar rrënimit të saj.


Kisha e Profetit Ilia në Bual të Përmetit ka nevojë për ndërhyrje emergjente për t’i shpëtuar rrënimit të saj.

Ministrja e Kulturës, Elva Margariti bëri të ditur se “për të mbështetur nevojën për ndërhyrje emergjente në Kishën e Profetit Ilia në Bual, Përmet janë bërë bashkë institucione shtetërore e private, të trashëgimisë kulturore, por dhe arsimore”.

“Skuadrës së Drejtorisë Rajonale të Trashëgimisë Kulturore Gjirokastër iu bashkua edhe CHwB Albania dhe Universiteti Polis. Tashmë ka filluar procesi i dokumentimit që i paraprin hartimit të projektit të ndërhyrjes”, tha Margariti.

Ndërkohë që CHwB Albania thekson se “tashmë kemi filluar procesin e dokumentimit dhe po përgatisim në mënyrë aktive projektin e ndërhyrjes. Ruajtja e trashëgimisë është një përpjekje kolektive dhe ne jemi këtu për të mbështetur çdo iniciativë”.

Restaurimi i kësaj kishe do të krijojë mundësinë e ruajtjes së saj nga degradimi i mëtejshëm, ruajtjen e trashëgimisë kulturore, si dhe do ta kthejë atë në itinerar turistik për vizitorët vendas e të huaj. /ATSH

Kur ndez një dritë!

E ftuar në një familje hebrenjsh për të festuar një ditëlindje, një dritë të ndezur për Hanukkah.

Global 360

Greqia dhe Turqia nënshkruajnë deklaratën për marrëdhënie të mira fqinjësore

Kjo lëvizje vjen menjëherë pas vizitës shumë të ndjekur të presidentit turk Rexhep Tayip Erdogan në Athinë.

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

Kur ndez një dritë!

E ftuar në një familje hebrenjsh për të festuar një ditëlindje, një dritë të ndezur për Hanukkah.

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Kur ndez një dritë!

E ftuar në një familje hebrenjsh për të festuar një ditëlindje, një dritë të ndezur për Hanukkah.