Margariti: Më shumë se 173 mijë vizitorë në muze, nga janari në korrik

Në 2021 ka patur 49,141 vizitorë, në 2022 pati 124,694.


Vit pas viti muzetë bëhen gjithnjë e më të vizituar nga shqiptarë e të huaj. Sipas statistikave të mbledhura për muajt janar-korrik 2023, numri i vizitorëve në institucionet në varësi të Ministrisë së Kulturës është rritur ndjeshëm.

Ministrja e Kulturës, Elva Margariti ka publikuar statistikat ndër vite, duke shtuar se kjo rritje është “përgjegjësi e shtuar për të rritur nivelin e përmbajtjes dhe të shërbimit”.

Sipas statistikave duket një rritje me rreth 8 herë e numrit të vizitorëve në muze, nëse krahasojmë këtë sezon me atë të vitit 2020.

Në vitin 2020, për periudhën janar-korrik, janë regjistruar 22,013 vizitorë në muze. Në 2021 ka patur 49,141 vizitorë, në 2022 pati 124,694, ndërsa nga janari në korrik të këtij viti u regjistruan 173,037 vizitorë në muzetë e të gjithë vendit. /ATSH

📈 Vit pas viti muzetë bëhen gjithnjë e më të vizituar nga shqiptarë e të huaj.
Sipas statistikave të mbledhura për muajt…

Posted by Elva Margariti on Friday, August 18, 2023

Kur ndez një dritë!

E ftuar në një familje hebrenjsh për të festuar një ditëlindje, një dritë të ndezur për Hanukkah.

Global 360

Greqia dhe Turqia nënshkruajnë deklaratën për marrëdhënie të mira fqinjësore

Kjo lëvizje vjen menjëherë pas vizitës shumë të ndjekur të presidentit turk Rexhep Tayip Erdogan në Athinë.

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

Kur ndez një dritë!

E ftuar në një familje hebrenjsh për të festuar një ditëlindje, një dritë të ndezur për Hanukkah.

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Kur ndez një dritë!

E ftuar në një familje hebrenjsh për të festuar një ditëlindje, një dritë të ndezur për Hanukkah.