Dita Ndërkombëtare e Muzeve, Gonxhja: Ngjarje e veçantë në përjetimin e trashëgimisë historike

Në Ditën Ndërkombëtare të Muzeve sot të gjitha muzetë janë të hapura dhe falas në orarin 09:00-22:00.

MEKI: 47% vizitorë më shumë në institucionet e trashëgimisë kulturore

Ky vit ka si lajtmotiv eksplorimin e potencialit inovativ të muzeve në edukimin cilësor gjithëpërfshirës dhe kërkimin përmes nxitjes së inovacionit.

Marrëveshja me Italinë për pensionet, Gonxhja: Mbi 500 mijë shtetas shqiptarë në Itali përfitues të drejtpërdrejtë

Ministri i Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit, Blendi Gonxhja deklaroi sot se kjo marrëveshje ka si qëllim mbrojtjen shoqërore për shtetasit e dy vendeve, bazuar në përvojën ndërkombëtare dhe legjislacionet respektive në fuqi.

Gonxhja: Mirëpresim investimet direkte bavareze në energji dhe infrastrukturë

Ministri i Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit priti ministrin e Shtetit për Çështjet Evropiane dhe Marrëdhëniet Ndërkombëtare, Eric Beißwenger.

Gonxhja me ambasadorin e Meksikës, zgjerim i bashkëpunimit në ekonomi, kulturë dhe inovacion

Ministri i Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit, Blendi Gonxhja priti ambasadorin e Meksikës Carlos García de Alba.

Tirana, kryeqyteti mesdhetar i kulturës e dialogut, MEKI mbështetje për skenën e pavarur artistike

Viti 2025 premton plot aktivitete që do të nxisin krijimtarinë, promovimin e dialogut, ndërgjegjes qytetare e përqafimit të fuqisë transformuese të artit e kulturës.

Gonxhja: 17 436 biznese të reja të regjistruara

Aktiviteti i bizneseve në vendin tonë rezulton me një rritje për sa i takon numrit të bizneseve të regjistruara në raport me ato të çregjistruara.

Gonxhja: Në 1 maj, mbrëmja festive e Javëve Kulturore Ndërkombëtare

Javët Kulturore Ndërkombëtare nisin rrugëtimin e tyre të tretë në Shqipëri

Gonxhja: 61% turistë më shumë në parqet arkeologjike

29,278 turistë kanë vizituar parqet arkeologjike në periudhën janar-mars 2024

Gonxhja: Mbi 54 mijë turistë në muzetë kombëtare gjatë këtyre tre muajve

Përgjatë 3-mujorit, Shqipërinë e vizituan 1,535,113 shtetas të huaj ose gati 500 mijë më shumë se në të njëjtën periudhë të 2023-shit.