Dita Ndërkombëtare e Romëve, BE projekte në Shqipëri

Komunitetet Rome janë anëtarë aktivë të shoqërisë shqiptare, e megjithatë ata ende përballen me pengesa.


Në Ditën Ndërkombëtare të Romëve, Delegacioni i BE në Shqipëri iu kërkoi autoriteteve shqiptare të zbatojnë Planin Kombëtar të Veprimit për Përfshirjen dhe Pjesëmarrjen e Romëve dhe Egjiptianëve.

Komunitetet Rome janë anëtarë aktivë të shoqërisë shqiptare, e megjithatë ata ende përballen me pengesa dhe vazhdojnë të vuajnë nga paragjykimet dhe diskriminimi.

POSTIMI I BE NË SHQIPËRI

“Komunitetet Rome janë anëtarë aktivë të shoqërisë shqiptare, e megjithatë ata ende përballen me pengesa dhe vazhdojnë të vuajnë nga paragjykimet dhe diskriminimi. Për të përmirësuar këtë situatë, ne kemi nevojë për një angazhim të fortë politik dhe burimet e duhura.

Sot, në Ditën Ndërkombëtare të Romëve, ritheksova mbështetjen e BE-së për Shqipërinë dhe u kërkova autoriteteve shqiptare të zbatojnë Planin Kombëtar të Veprimit për Përfshirjen dhe Pjesëmarrjen e Romëve dhe Egjiptianëve. Ne duhet të bëjmë përparimin e duhur në arsim, punësim, strehim dhe kujdes shëndetësor.

Me projektet e saj të shumta, BE-ja kontribuon në mënyrë aktive për këtë.” Ambasadori i BE-së Silvio Gonzato.

“Ditë, Javë dhe Festivale Filmi”, QKK: Nisin aplikimet për financimin e projekteve

Projektet e ngjarjeve që do të kremtojnë artin dhe pasionin për kinemanë botërore, evropiane dhe shqiptare, do të duhet të…

Global 360

Osmani në takim me Chulick: Çdo sukses i Kosovës mban edhe vulën e SHBA

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani ka pritur në takim Nicole Chulick, zëvendësndihmëssekretaren e Departamentit të Shtetit nga Byroja…

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Shkolla e shkrimtarit

Shkrimtari nuk bëhet nga shkolla, shkrimtari lind.

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

“Ditë, Javë dhe Festivale Filmi”, QKK: Nisin aplikimet për financimin e projekteve

Projektet e ngjarjeve që do të kremtojnë artin dhe pasionin për kinemanë botërore, evropiane dhe shqiptare, do të duhet të…